4 porcijosKaloringumas: 1 porcija - 950 kkal
Tešlai:
250 g miltų,
125 g sviesto,
4 šaukšteliai šalto vandens,
druskos pagal skonį.Įdarui:
500 g brokolių,
150 g mažų pomidorų,
2 svogūnų galvos,
1 skiltelė česnako,
2 šaukštai aliejaus,
1 saldžiosios paprikos ankštis,
200 g rūkytos kiaulienos,
4 kiaušiniai,
250 ml grietinėlės,
1 arbat. šaukštelis garstyčių,
75 g tarkuoto fermentinio sūrio,
žiupsnelis petražolių.
Gaminimas:
1. Iš nurodytų produktų užminkyti tešlą ir padėti šaltai 2 val.
2. Brokolius suskirstyti žiedynėliais ir 3 min. blanširuoti.
3. Supjaustytus svogūnus ir česnaką pakepinti aliejuje. Baigiant kepinti, sudėti brokolius ir prieskonius. Paskui sudėti susmulkintą kiaulieną. Kiaušinius sumaišyti su grietinėle, garstyčiomis, petražolėmis, sūriu, druska ir saldžiąja paprika.
4. Kepimui skirtą formą ištepti riebalais ir įdėti iškočiotą tešlą, gražiai užlenkiant kraštelius. Ant tešlos sudėti visas pakepintas daržoves bei pomidorus ir užpilti paruoštu mišiniu. Kepti 30 min. 200 Cº temperatūroje.
Skanaus!