aA
Pietų Korėjoje įkurtas medicinos klausimus nagrinėjantis tinklalapis planuoja internetu transliuoti lyties keitimo operaciją.
Transliaciją rengia kompanija “eHospital”, kuriai priklauso tinklalapis “www.clinic.co.kr”. operacija vyks vienoje iš Seulo ligoninių.

Kompanija teiks filmuotą medžiagą apie vyro genitalijų pašalinimą, šlapimtakių pakeitimus bei dirbtinės vaginos “įtaisymą”. Keturias valandas truksiančios operacijos filmuota medžiaga specialiai internetui bus sutrumpinta iki 10 minučių.

Pacientas yra dvidešimtmetis pianistas. Ir nors kompanijos atstovai teigia, kad šia transliacija siekiama parodyti žmonėms kaip vyksta lyties keitimo operacijos, visgi skeptikai teigia, kad vienintelis tikslas – pritraukti kuo daugiau tinklalapio lankytojų.

Taip pat į operacijų filmavimą ir transliavimą prieštaringai žiūri ir patys pacientai. Kai kurie jų labai supyko paklausus ar sutiktų, kad operacija būtų transliuojama ir pareiškė, kad nenorėtų, kad tokie asmeniški dalykai būtų skelbiami viešai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.