aA
Vyriausybė nusprendė įsteigti Valstybinį pilietinio pasipriešinimo rengimo centrą, kuris okupacijos atveju turės teisę organizuoti ginkluotą pasipiriešinimą.
Šis centras, kurio nuostatus trečiadienį posėdyje patvirtino ministrų kabinetas, turės nacionalinio saugumo stiprinimo institucijos statusą. Jos steigėjas yra Krašto apsaugos ministerija.

Nuostuose numatyta, jog taikos metu centras turi organizuoti visuomenės, ypač jaunimo, mokymą ir rengimą ginti tėvynę bei pilietiniam pasipriešinimui agresijos atveju.

Agresijos ir okupacijos metu centras privalo skatinti piliečius imtis pasipriešinimo veiksmų, nesmurtinio pasipriešinimo, nepaklusnumo, nekolaboruoti su neteisėta administracija, o taip pat imtis ginkluoto pasipriešinimo.

Centras, vykdydamas pavestus uždavinius, turi teisę iš valstybės valdymo ir vietos savivaldos institucijų gauti reikalingos informacijos, dokumentų ar konsultacijų, rengti reguliarias valstybinio radijo ir televizijos laidas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.