aA
Aukcione už senovinę enciklopediją "Visų mokslų šaltinis" (The Fountain Of All Sciences) gali būti pasiūlyta apie 1 milijoną Britanijos svarų (beveik 6 mnl. Lt) nepaisant to, kad visi joje užfiksuoti faktai yra klaidingi.
700 metų senumo knyga beveik 150 metų buvo bestseleris bei pateikė atsakymus į visus klausimus, kurie galėjo kilti viduramžių mokslininkų galvose. Knygą dar 13-ame amžiuje parašė prancūzas Jean-Pierre, kurio teigimu, joje buvo užfiksuotas "pranašiškas žinojimas, kurį Nojui padiktavo Dievo siųstas angelas".

Senovinė enciklopedija buvo rasta mirus prancūzų kolekcionieriui, kuris laikė ją paslėptą. Nepaisant savo pavadinimo, knyga visgi yra visiškai išgalvota, rašoma laikraštyje "The Mirror".

Joje teigiama, kad žemėje yra tris dangūs – "mėlynas dangus, tamsus dangaus skliautas ir dangus, kurio mes negalime matyti." Enciklopedijoje taip pat rašoma, jog paukščiai gali skraidyti todėl, kad "oras yra karštas", o mirus žmogui jo kraujas “teka atgal į jūras ir upes, iš kurių jis atitekėjo".

"Sotheby’s" aukciono rankraščių ekspertas Peteris Kiddas sakė: “Tai vertingiausia iš visų šios enciklopedijos kopijų. Ji yra viena iš pirmųjų kopijų ir gausiausiai iliustruota."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.