aA
Gamtos fakulteto bendrabutyje M. K. Čiurlionio gatvėje Vilniuje praėjusio šeštadienio naktį buvo sumuštas Seimo socialliberalų frakcijos seniūno Gedimino Jakavonio sūnus Egidijus Jakavonis.
22 metų biologiją studijuojančiam E. Jakavoniui buvo sutrenktos smegenys ir sumušta galva. Apie 3 val. 35 min. jis buvo paguldytas į ligoninę, kur gydomas ir toliau. Konflikto metu studentas buvo neblaivus.

Pasak policijos, konfliktas kilo šeštadienio naktį, kai E. Jakavonis kelis jaunuolius apkaltino jo mobilaus ryšio telefono vagyste.

Jaunuoliai pareiškė, kad telefono nevogė ir įsižeidę primušė E. Jakavonį.

Vėliau jaunuoliai apie įvykį papasakojo savo draugams ir drauge su jais nuėjo dar kartą aiškintis santykių su E. Jakavoniu. Pastarajam pareiškus, kad ir kiti prisidėjo prie vagystės, jaunuoliai jį dar kartą sumušė.

Muštynėse dalyvavo ir E. Jakavonio draugai. Ir vienoje, ir kitoje pusėje mušėsi po keletą jaunuolių.

Dėl chuliganizmo Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnai iškėlė baudžiamąją bylą. Įtariamųjų ieškojo sustiprintos policijos pajėgos.

N etrukus po konflikto buvo sulaikytas vienas įtariamųjų, 31 metų vilnietis Žydrūnas Aukštuolis. Praleidęs dvi paras areštinėje, jis buvo apklaustas įtariamuoju ir paleistas už pasižadėjęs neišvykti. Ž. Aukštuolis neneigia dalyvavęs muštynėse. Kaltinimai jam kol kas nepareikšti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.