aA
Skandalingai pagarsėjęs verslininkas Jonas Urka viešai paskelbė, kad Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis jam penkerius metus skolingas 100 tūkst. JAV dolerių.
Dienraštis "Respublika" ketvirtadienį rašo, kad J. Urka pareiškė ketinąs dėl šios skolos išieškojimo kreiptis į teismą.

J. Urka kaip V. Landsbergio skolos įrodymą pateikė 1995-ųjų gegužės 20 diena datuotą "paskolos sutartį". Tačiau joje nėra tokioms sutartims būtinų rekvizitų - skolintojo ir skolininko adresų, asmens kodų bei kt. Net tariamas V. Landsbergio parašas nepanašus nė į vieną jo parašą, esantį ant Seimo pirmininko pasirašytų dokumentų.

J. Urkos teigimu, V. Landsbergio vardu pinigus iš jo skolinosi jau miręs Seimo narys akademikas Raimundas Rajeckas.

V. Landsbergis kategoriškai paneigė kada nors skolinęsis pinigų iš verslininko J. Urkos.

Praėjusią savaitę buvo užfiksuotas aršaus V. Landsbergio kritiko Seimo nario Audriaus Butkevičiaus ir J. Urkos susitikimas.

J. Urka penkeriems metams kalėjimo buvo nuteistas už svetimo turto pasisavinimą bei valiutos operacijų pažeidimus, o A. Butkevičius - už mėginimą sukčiauti stambiu mastu.

Vos prieš mėnesį iš kalėjimo paleistas kartu su J. Urka bausmę atlikinėjęs A. Butkevičius ne kartą viešai žadėjo paskelbti Seimo pirmininką V. Landsbergį kompromituojančią medžiagą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.