aA
JAV vykusios pratybos sukėlė tikrą šoką vietos gyventojams, kai per radijo ir televizijos kanalus buvo pranešta, jog grupė teroristų neva iš tikrųjų susprogdino užtvanką.
Klaidingas pranešimas buvo skaitomas per mažiausiai kelis San Francisko įlankos rajono radijo kanalus ir šokiravo visus Monterėjaus apygardos, kuriame vyko pratybos, gyventojus.

Nesusipratimas įvyko todėl, kad pratybų koordinatoriai pamiršo vietos telefonų sistemą atjungti nuo žiniasklaidos skambučių.

Ekstremalių situacijų biurui skirti skambučiai buvo specialiai peradresuojami darbuotojams, kurie turėjo atsakyti į surežisuotus skambučius, tačiau niekas nepaminėjo, kad nelaimė buvo viso labo tik pratybos.

Vienam iš žurnalistų buvo pasakyta, kad grupė teroristų susprogdino "Nacimiento" ežero užtvanką ir kad didžiulė vandens banga ritasi per slėnį.

Nors gyventojus suklaidinęs pranešimas buvo labai operatyviai paneigtas, tačiau vietinės Salino televizijos stotys sulaukė šimtų susijaudinusių žmonių skambučių.

Monterėjaus apygardos Vandens resursų agentūros vyriausiasi inžinierius Joe Madruga patikino, kad per kitas pratybas telefono linijų operatoriams bus nurodyta paaiškinti, kad nelaimė yra surežisuota.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.