aA
Spalio-lapkričio mėnesiais Lietuvos Automobilininkų Sąjunga ir bendrovė “Mototuras” degalinėse “Statoil” visoje Lietuvoje rengia akciją “Saugus automobilis”. Tokia akcija organizuojama jau ketvirtus metus.
"Statoil" degalinė
© ELTA
Akcijų metu nemokamai tikrinama automobilio techninė būklė: atliekamas šviesos prietaisų bei išmetamųjų kenksmingų medžiagų kiekio patikrinimas. Aptikus pažeidimus, čia pat “Statoil” degalinėje žibintai sureguliuojami, teigiama "DDB&Co. Katkevicius" pranešime spaudai.

“Tai vienas iš būdų susipažinti su savo automobiliu – daugelis Lietuvos vairuotojų gerai nežino apie savo automobilio “sveikatą” ir važinėja juo tol, kol šis nebepajuda iš vietos”, - akcijos naudą aiškino “Mototuro” direktoriaus pavaduotojas Arvydas Bebravičius.

A.Bebravičiaus teigimu, akcijos metu pastebėta, kad apie 80 proc. vairuotojų važinėja su netvarkingais žibintais. Dažniausiai automobilių lempos esti per stiprios ir kelyje akina priešprieša atvažiuojančius vairuotojus. Apie 45 proc. patikrintų automobilių išmetamųjų kenskmingų medžiagų kiekis višijo leistinas normas keletą kartų.

“Statoil” degalinėse dirbantys “Mototuro” specialistai taip pat pastebėjo, kad didžioji dalis tikrintų automobilių buvo 10 ar daugiau metų senumo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.