aA
Remiantis preliminariais duomenimis, Kolumbijos sostinės Bogotos mero rinkimus laimėjo nepartinis kandidatas Antanas Mockus. Už jį savo balsus atidavė 42 proc. rinkėjų. Svarbiausia A.Mockaus konkurentė, buvusi užsienio reikalų ministrė Marija Ema Mechija (Maria Emma Mejia) surinko 32 proc. balsų ir sekmadienio vakarą pasveikino nugalėtoją su pergale.
48 metų filosofas ir matematikas A.Mockus Bogotos meru jau buvo nuo 1995 iki 1997 metų. Tada jis pirma laiko pasitraukė iš posto, kad galėtų kandidatuoti prezidento rinkimuose. Vis dėlto Kolumbijos vadovo rinkimus tada laimėjo dabartinis prezidentas Andresas Pastrana (Andres Pastrana).

A.Mockus yra išgarsėjęs savo neįprastomis akcijomis ir vadinamas "simpatišku bepročiu". Kai jį kartą nušvilpė studentai, jis atsuko jiems užpakalį ir nusimovė kelnes. Gatvės šventėse jis pasirodė su čiulptuku burnoje bei plastikiniu kalaviju ir taip kovojo "su korupcija". Savo rinkimų kovos metu A.Mockus maudėsi viešajame fontane ir prašė praeivių atleisti už tai, jog jis prieš trejus metus atsisakė posto.

Smurto niokojamoje šalyje sekmadienį 22,5 milijono gyventojų buvo paraginti rinkti gubernatorius ir merus, bendruomenių atstovus ir vietos parlamentų narius. Nors įvairios sukilėlių grupuotės pažadėjo netrikdyti balsavimo, šalyje prie rinkimų punktų ir svarbių visuomeninių institucijų buvo sutelkta apie 150 tūkst. policininkų. Apie didesnius incidentus nepranešama.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.