aA
Čečėnų kovotojai aktyviai rengia diversijas ir teroro aktus prieš federalinių pajėgų dalinius - praėjusią parą jie 17 kartų apšaudė Rusijos dalinių dislokavimo vietas. Per užpuolimus keturi kareiviai žuvo, dar trys buvo sužeisti.
Kaip agenūtrai "Interfax" pirmadienį pranešė Jungtinės federalinės kariuomenės grupuotės štabas, čečėnų kovotojai vis aktyviau veikia Grozne. Praėjusią parą jie apšaudė trijų miesto rajonų komendantūras ir bolkavimo postus, taip pat Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos dalinio dislokavimo vietą. Per šiuos užpuolimus Rusijos kareivių nenukentėjo.

Štabo pareigūnai taip pat pranešė, kad Grozno Senajame pramonės rajone prie federalinių pajėgų blokavimo posto buvo susprogdinta radijo bangomis valdoma mina. Per sprogimą sužeisti trys Rusijos kareiviai.

Gudermese ant geležinkelio netoli stoties surasta ir išmontuota prieštankinė mina, Naurio rajone ir ant geležinkelio Dagestano pasienyje, taip pat automobilių keliuose Rusijos išminuotojai surado ir sunaikino aštuonis galingus sprogdinimo įtaisus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.