aA
Iš Briuselio jau pasigirdo nepasitenkinimo signalų dėl Prezidento vetuoto Visuomenės informavimo įstatymo kai kurių straipsnių pakeitimų ir papildymų.
V.Adamkus
V.Adamkus
Penktadienį Prezidentas Valdas Adamkus pasirašė dekretus, grąžindamas Seimui pakartotinai svarstyti šešis įstatymus. Tarp jų - ir Visuomenės informavimo įstatymo 2, 4, 18, 26, 28, 37, 39, 49 straipsnių pakeitimo ir papildymo bei Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo įstatymo 3 įstatymo pakeitimo ir papildymo įstatymą.

Kaip sakoma Prezidento spaudos tarnybos pranešime, taip nuspręsta, nes toks įstatymas "nacionaliniams Lietuvos transliuotojams sudarytų žymiai blogesnes veiklos sąlygas nei kitiems Europos šalių transliuotojams".

LŽ žiniomis, šio įstatymo veto sukėlė sąmyšį Užsienio reikalų ministerijoje ir didelę nuostabą Briuselyje, nes Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimai bei papildymai buvo suderinti su Europos Sąjunga. Įstatymo pataisos ir papildymai buvo labai palankiai įvertinti ir niekas nesitikėjo, kad Prezidentas juos vetuos.

Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Rolandas Pavilionis LŽ sakė, kad į jį jau kreipėsi kai kurie "Lietuvos padėtį žinantys ir nuoširdžiai suinteresuoti dėl to, kad Lietuva kuo greičiau praeitų derybų raundą" asmenys iš Briuselio ir paprašė atkreipti dėmesį į V.Adamkaus veto.