aA
Socialdemokratinės koalicijos parlamentaras Juozas Bernatonis teikia įstatymo pataisas, kuriomis nuo kitų metų būtų įteisintas visuotinis turto ir pajamų deklaravimas.
LDDP parlamentaras J. Bernatonis penktadienį užregistravo Gyventojų turto ir pajamų deklaravimo įstatymo pataisas, kuriomis remiantis, nuo 2001 metų turtą ir pajamas deklaruotų visi gyventojai.

Kaip BNS sakė J. Bernatonis, pataisos užregistruotos, "įgyvendinant Socialdemokratinės koalicijos rinkimų programą".

Pasak J. Bernatonio, panašias pataisas jis teikė ir praėjusios kadencijos Seime, tačiau tuometinė valdančioji konservatorių ir krikščionių demokratų dauguma jas atmetė.

Pagal dabar galiojančias įstatymo nuostatas savo turtą ir pajamas privalo deklaruoti politikai, valstybės tarnautojai, pareigūnai, verslininkai, ūkio subjektų vadovai ir jų šeimų nariai.

Be to, pajamas ir turtą turi deklaruoti gyventojai, suteikę juridiniams, fiziniams asmenims, įmonėms paskolas, kurių suma per metus didesnė kaip 10 tūkstančių litų, arba padovanoję tokios pat vertės dovanas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.