aA
Šeštadienį Vilniuje vyksiančiame Lietuvos krikščionių demokratų partijos (LDKP) tarybos posėdyje gali būti priimtas sprendimas dėl LKDP vienijimosi su Kazio Bobelio vadovaujama Krikščionių demokratų sąjunga (KDS).
LKDP valdybos pirmininkas, laikinasis užsienio reikalų ministras Algirdas Saudargas penktadienį sakė BNS, kad siūlys tarybos posėdyje priimti konkretų sprendimą dėl partijos bendradarbiavimo su giminingomis krikščionių demokratų partijomis, tačiau jų neįvardino.

Tačiau Krikščionių demokratų sąjungos pirmininkas Kazys Bobelis pareiškė, jog iš principo jau yra sutarta dėl LKDP ir KDS vienijimosi, o LKDP siūlo jam imtis vadovauti suvienytai partijai.

1996-2000 metų Seime daugumą su konservatoriais sudariusi LKDP, spalio 8 dieną vykusiuose Seimo rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neįveikė 5 proc. barjero. Į Seimą pateko tik du šios partijos nariai, išrinkti vienmandatėse apygardose.

Atskirai rinkimuose dalyvavusi Lietuvos krikščionių demokratų sąjunga taip pat neįveikė rinkimų barjero. Į Seimą buvo išrinktas vienintelis jos narys - partijos pirmininkas K. Bobelis.

Trečioji krikščioniškosios demokratijos atstovė - nuo LKDP atskilusi Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga daugiamandatėje apygardoje rinkimuose nedalyvavo, tačiau du šios partijos atstovai buvo išrinkti į Seimą kitų partijų sąrašuose, o trečiasis- vienmandatėje apygardoje.

LDKP valdybos pirmininko A. Saudargo nuomone, viena iš pagrindinių krikščionių demokratų partijų pralaimėjimo priežastis buvo jų vienybės stoka.

Šeštadienį vyksiančiame LKDP tarybos posėdyje A. Saudargas ketina įteikti atsistatydinimo pareiškimą, tačiau neatmeta galimybės, jog partija jam gali patikėti toliau eiti valdybos pirmininko pareigas iki partijos konferencijos, kurioje turėtų būti priimti tolimesni sprendimai dėl partijų bendradarbiavimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.