aA
Vengrija antradienį pareiškė, kad jeigu Europos Sąjunga nukels savo plėtrą vėlesniam laikui, ji irgi atidės kai kuriuos savo teisinės sistemos suderinimo su Europos Sąjungos (ES) teisynu žingsnius.
"Vyriausybės mano, kad Vengrijai nenaudingų priemonių turi būti imtasi priėmimo į ES metu, o ne iš pradžių planuotu laiku - iki 2002 metų pabaigos", pareiškė vyriausybės atstovas spaudai po savaitinio kabineto susirinkimo.

Pasak jo, ES viduje įsigali požiūris, jog plėtra turi būti pradėta tik tada, kai ši sąjunga baigs įgyvendinti savo vidaus reformas.

ES plėtros labiausiai laukia šešios pirmaujančios kandidatės - Estija, Lenkija, Čekija, Vengrija, Slovėnija ir Kipras - kurios pradėjo narystės derybas jau prieš dvejus metus. Kai kurios kandidatės, įskaitant Vengriją, reiškė viltis tapti tikrosiomis ES narėmis iki 2003 metų sausio 1 dienos.

Tačiau Vokietijos pramonės ir prekybos rūmai antradienį paskelbtame pranešime sako, kad nė viena iš penkių pirmaujančių Rytų Europos kandidačių iki 2004 metų nebus pajėgios įstoti į ES.

Pasak minėto Vengrijos atstovo, vyriausybė gali atidėti įvairių priemonių įgyvendinimą, įskaitant rinkos liberalizavimą, kurio įgyvendinimo planai turėjo būti parengti iki kito mėnesio pabaigos. Be kita ko, turėjo būti panaikinti apribojimai Vengrijoje investavusioms užsienio institucijoms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.