aA
JAV informacijos technologijų (IT) bendrovė "Aprisma" tarptautinėje parodoje "Infobalt 2000" Lietuvos rinkai pristato IT infrastruktūros valdymo sistemą "Spectrum".
Bendrovės "Aprisma" IT valdymo sistemų konsultantas Andy Sumptonas (Endis Samptonas) penktadienį BNS sakė, jog be IT infrastruktūros valdymo sistemos greitai nebus galima išsiversti.

Jo teigimu, jau šiandien neabejojama, kad bet kuris verslas yra tiesiogiai priklausomas nuo IT infrastruktūros ir kas negalės jos kontroliuoti, tas bus pasmerktas sužlugti.

"Spectrum" programinė įranga leidžia efektyviai ir su minimaliomis išlaidomis prižiūrėti visą bendrovės IT infrastruktūrą, greitai gauti informaciją apie kompiuterių būklę visame tinkle, nepriklausomai nuo jo dydžio, suteikia išsamią statistinę informaciją apie perduotų duomenų kiekius, sutrikimų skaičių, leidžia nuolat turėti naujausią informaciją, kiek ir kokių kompiuterių naudojama įmonėje, kiek ir kokios programinės įrangos įdiegta.

"Spectrum" taip pat leidžia operatyviai nustatyti, kur ir kodėl kilo gedimas ir ką reikia daryti, norint jį pašalinti.

"Ši sistema leidžia pastebimai sumažinti IT infrastruktūros priežiūros išlaidas", tvirtino A. Sumptonas.

Lietuvos informacijos technologijų bendrovės "Blue Bridge", kuri atstovauja "Aprisma" Lietuvoje, IT valdymo sistemų ekspertas Tomas Tautkus sakė, jog programinę įrangą "Spectrum" Lietuvoje yra įsigijusi mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė "Bitė GSM", ja taip pat domisi mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė "Omnitel" bei "Lietuvos telekomas".

Galimybe įsigyti "Spectrum" programinę įrangą domisi ir Lietuvos žemės ūkio bankas. Pasak A. Sumptono, "Spectrum" įrangą yra įsigijęs ir strateginis Vilniaus banko investuotojas "Skandinaviska Enskilda Banken" (SEB).

A. Sumptono teigimu, šiuo metu "Aprisma" siekia būti pripažinta Lietuvos IT rinkoje - tam puikią galimybę suteikia "Infobalt 2000".

Anot jo, "Aprisma" visame pasaulyje laikosi netiesioginės veiklos strategijos - rinkose ji dirba per vietos partnerius, gerai išmanančius savo šalies rinkos ypatumus.

"Dabar Lietuvoje mes bendradarbiaujame tik su "Blue Bridge", kurią pasirinkome dėl geros šios bendrovės reputacijos bei efektyvios veiklos. Tačiau plečiantis veiklai mes galvosime ir apie platesnį partnerių ratą", sakė A. Sumptonas.

Trečiadienį prasidėjusioje septintoje kasmetinėje IT, telekomunikacijų ir raštinės įrangos įmonių parodoje "Infobalt 2000" yra 199 dalyviai, tarp jų - IT bendrovės, bankai, žiniasklaidos atstovai.

Per pirmas dvi dienas parodą aplankė beveik 31 tūkst. žmonių.

BNS