aA
Lietuvos apeliacinis teismas iš dalies patenkino populiarios TV laidos "Dviračio žynios" kūrėjų skundą dėl turto arešto. Apeliacinis teismas nepanaikino turto arešto "Dviračio žynių" kūrėjams, tačiau leido naudotis savo turtu ir jį valdyti, apribodamas tik jo perleidimo teisę.
Dviračio žinios
Dviračio žinios
Teismo sprendimas reiškia, kad kol nebus išspręstas ginčas su Baltijos televizija, "Dviračio žynių" kūrėjai negalės perleisti savo turto tretiesiems asmenims, tačiau galės naudotis juos ir valdyti.

Apeliantai - Vytautas Šerėnas, Gintaras Ruplėnas, Haroldas Mackevičius bei Arūnas Valinskas - teismo posėdyje nedalyvavo, nes, pagal įstatymus, skundai yra nagrinėjami nežodine tvarka.

"Dviračio žynių" kūrėjai buvo apskundę rugsėjo 13 dieną priimtą Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria Vilniaus apygardos teismas areštavo jų turtą.

Areštuoti turtą teismas nusprendė gavęs "Baltijos televizijos" ieškinį populiarios laidos kūrėjams dėl, jų manymu, vienašališkai nutrauktų sutarčių.

Siekiant apsaugoti ieškovo interesus, tokiose bylose įstatymai numato turto areštą. Jeigu ieškiniai būna atmetami, turto areštas naikinamas.

Už sutarčių nevykdymą iš atsakovų Baltijos televizija prašo priteisti 1 milijoną 300 tūkst. litų. Teismo posėdis dėl sutarčių nevykdymo turėjo įvykti ketvirtadienį Vilniaus apygardos teisme. Tačiau atsakovams apskundus turto areštą, teismo posėdį buvo nuspręsta surengti po Apeliacinio teismo sprendimo.

Vilniaus apygardos teismas yra išsiuntęs dokumentus antstolių kontoroms, kad būtų areštuotos A. Valinsko daugiau nei pusės milijono litų, daugiau nei 200 tūkst. litų H. Mackevičiaus ir G. Ruplėno sąskaitos Vilniaus banke.

"Dvyračio žinių" kūrybinė grupė rugsėjo mėnesį perėjo iš Baltijos televizijos į kitą komercinį TV kanalą LNK. Baltijos televizija tai įvertino kaip savo interesų pažeidimą ir kreipėsi į teismą dėl, televizijos manymu, netesėtos sutarties.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.