aA
Mobilių telefonų “madingumo” laikas sutrumpėjo. Dabar mobilus telefonas bus visiškai pasenęs po 18 mėnesių, o atsiradus tokioms sistemoms kaip UMTS ir GPRS, mobilių telefonų “gyvenimo trukmė” taps panaši į šviežio pieno.
Pasak Danijos “Bornholm Research Centre” tyrimų centro vyriausiojo tyrinėtojo Carlo H. Marcusseno, žmonės keičia savo mobilius telefonus kur kas dažniau, nei paprastus telefonus. Atsižvelgiant į dabartinių mobiliųjų technologijų vystymosi spartą, mobilus telefonas pasens po 18 mėnesių. Šis laiko tarpas sutrumpėjo nuo 1999 metų, kai mobilius telefonus vartotojai paprastai keisdavo kartą per 20 mėnesių, o su tokiomis technologijomis kaip GPRS (General Packet Radio System), šis laiko tarpas dar labiau sutrumpės.

Dėl tokių tyrimų rezultatų labiausiai turėtų būti patenkinti telefonų gamintojai, anksčiau gąsdinti jau užpildyta rinka. Kiekvienas naujas telefono modelis susilaukia ne mažesnės paklausos, nei ankstesnysis, o, pavyzdžiui, pusę naujų “Nokia” telefonų perka norintys atsikratyti senesnio modelio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.