aA
Apie du tūkstančius žmonių suplaukė antradienio vakarą į Londono sporto rūmus, kad ten juos apkabintų indė, kuri jos sekėjų laikoma šventąja.
Mata Amritanandamyi Math, žmonėms geriau žinoma kaip Amma arba Motina, didesnę laiko dalį leidžia apkabindama gausybę žmonių, kurie stoja į eilę, kad gautų jos dvasinės energijos. Manoma, jog tokių asmenų jau esama apie 20 milijonų.

Antradienio renginys pietiniame Londone - vienas iš devynių Europoje. Amma tikisi, jog jos veiksmai perduos pasaulio žmonėms meilės žinią ir išgydys juos dvasiškai.

"Noriu patekti į žmonių širdis ir pažadinti juos", - sakė ji per akimirką tarp apkabinimų.

Jos sekėjai yra skirtingos rasės, klasės, amžiaus, lyties; jie atvyksta iš tolimiausių kraštų - Indijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Japonijos, Europos.

Prigludę prie jos kelių, jie laukia šios mažytės baltais apdarais moters apkabinimo.

Mokytoja Vargini Lakshmikan po jos apkabinimo pasakojo: "Mane užliejo meilė, stiprus jausmas, tiesiog apėmęs visą mano širdį".

Linda Broom buvo kupina euforijos: "Pasijutau pakylėta, dabar tikrai kitaip jaučiu pasaulį. Esu linkusi į dvasinį bendravimą, bet tokio stipraus jausmo nesitikėjau".

47 metų guru pirmą kartą į Vakarus atkeliavo 1987 metais. Tuomet čia buvo nedaug pas ją ėjusių žmonių; jie dėjo savo galvas jai ant kelių, o ji šnibždėjo palaiminimus.

"Lietuvos rytas"