aA
Du vos trečią dešimtmetį pradėję jaunuoliai penktadienį prieš Velykas šventė užsiropšdami ant 20 metrų aukščio vandentiekio bokšto stogo. Abu jokio darbo neturintys jaunuoliai buvo gerokai išgėrę.
Toks keistas Panevėžio rajono Naujamiesčio seniūnijos Liberiškio kaimo gyventojų Audriaus Pocevičiaus ir Alberto Palionio poelgis gal ir būtų likęs niekieno nepastebėtas, jei ne jaunuolių grasinimas pabaigti gerti atsineštą degtinės butelį ir šokti žemyn.

Netrukus prie bokšto susirinko kone pusė kaimo.

Buvo iškviesti policijos pareigūnai, Panevėžio priešgaisrinės tarnybos gelbėtojai, kurie pradėjo su potencialiais savižudžiais derybas.

Tačiau jokie įkalbinėjimai baigti juokus ir leistis žemyn nepadėjo - vaikinai laikėsi savo. Tuščios pasirodė esą ir atlėkusių prie bokšto jų motinų ašaros.

Kaimiečių susirūpinimas turėjo realų pagrindą - prieš šešerius metus nuo to paties bokšto nušoko ir mirtinai susižalojo dvidešimtmetis Saulius Zolumskis. Tada vaikinas prieš šuolį, atsistojęs prie bokšto atbrailos, vienu atsikvėpimu išmaukė puslitrį degtinės.

Šį kartą nelaimė neįvyko. Pirmas nuo bokšto nulipo A.Palionis. A.Pocevičius žemėn nusileido jau pritemus, prieš tai pareikalavęs, kad nuo bokšto pasitrauktų gaisrininkai ir policininkai.

Vos pasiekęs kojomis žemę, pasileido bėgti ne namo, o į artimiausią mišką.

"Lietuvos rytas"