aA
Ketvirtadienį po balsavimo Seime Vadovybės apsaugos departamentas (VAD) pradėjo saugoti naująjį premjerą Rolandą Paksą. Departamente sakė BNS, kad nuo ketvirtadienio R. Paksui skirtas VAD automobilis, vairuotojas ir vienas apsaugos darbuotojas. Premjero limuzinas, apsaugos automobilis ir du apsaugos pareigūnai R. Paksui bus skirti, jam prisiekus Seime.
VAD pareigūnams taip pat teks vėl įrengti apsaugos būdelę ir stebėjimo kameras prie R. Pakso namo Antakalnyje, nes, kaip ir per ankstesnę kadenciją, premjeras atsisakė keltis gyventi į Turniškes. Ketvirtadienį Seimas pritarė prezidento teikimui dėl R. Pakso kandidatūros į premjerus.

Prezidento Valdo Adamkaus atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė sakė BNS, kad dekretą dėl R. Pakso paskyrimo premjeru šalies vadovas pasirašys penktadienį, nes reikia laiko gauti Seimo nutarimą ir parengti dekretą.

Pasak V. Gaižauskaitės, vertindamas Seimo sprendimą, V. Adamkus sakė, kad svarbu, jog R. Paksas gavo įgaliojimus formuoti Vyriausybę. Prezidentas tikisi, kad premjerui neprireiks visų 15 Konstitucijoje numatytų dienų pateikti ministrų sąrašą ir Vyriausybės programą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.