aA
Tvarkingiausia Vilniaus mieste jau antrą kartą pripažinta Lazdynų seniūnija, pranešė Eltai savivaldybės atstovė spaudai.
Po Lazdynų tvarkingiausiųjų sąraše toliau rikiuojasi Pašilaičių, Pilaitės, Karoliniškių ir Rasų seniūnijos. Taip tvarką sostinės seniūnijose įvertino speciali Vilniaus savivaldybės komisija.

Tvarkingiausios seniūnijos konkursas Vilniaus mieste buvo surengtas kaip akcijos "Išvalykime pasaulį" dalis. Jame dalyvavo 21 seniūnija. Pasak Vilniaus sveiko miesto biuro direktorės Danguolės Vaitkienės, vienas pagrindinių kriterijų tvarkingiausios seniūnijos titului iškovoti yra pastangos tvarkytis visus metus, o ne tik paskelbus konkursą. Tai ir lėmė Lazdynų seniūnijos pergalę. O susitvarkyti šiemet stengėsi visos seniūnijos, ypač Rasų.

Lazdynų seniūnijoje yra 20 daugiamečių gėlynų (1506 kv. m.). Vienmetės gėlės daugiausia auginamos vazose. Į papildomai šiais metais pastatytas vazas pasodinta 2000 petunijų. Visiems buitinių atliekų konteineriams įrengtos asfaltbetonio dangos aikštelės. Jos apsodintos gudobelių krūmais, o kai kurios aptvertos dekoratyvinėmis medžio tvorelėmis.

Kol kas Lazdynuose dar nėra specialiai įrengtų dviračių takų, tad dviratininkams numatyta skirti dalį plačių šaligatvių Architektų, Erfurto, Lazdynėlių gatvėse bei Laisvės prospekte, paženklinant juos skiriamosiomis juostomis ir pastatant ženklus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.