aA
Jo teigimu, konservatoriai išanalizavo prezidento pranešime valdančiajai partijai išsakytas mintis ir suskirstė jas į tris kategorijas - kas nepadaryta, ką reikia daryti ir kas gerai.

Anksčiau konservatorių lyderiai - Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis ir premjeras Andrius Kubilius - labai gerai įvertino pranešimą, pavadinę jį "geriausiu iki šiol" bei "verčiančiu atsiraitoti rankoves ateities darbams".

Pasak Seimo kanclerio J. Razmos, atsakydami į prezidento kritiką dėl žemės ūkio ir kaimo plėtros strategijos nebuvimo, konservatorių frakcija "pasirūpins, kad jeigu ne šioje sesijoje, tai bent jau šioje kadencijoje" dokumentas būtų priimtas.

Konservatoriai prašys A. Kubiliaus Vyriausybės kuo greičiau apsispręsti dėl iki šiol nepriimto Labdaros ir paramos įstatymo, pavasario sesijoje Seimas apsvarstys prezidento pataisas partijų finansavimo įstatymui, gegužės pradžioje priims Specialiųjų tyrimų tarnybos įstatymą.

Pasak J. Razmos, konservatoriai, atsižvelgdami į prezidento kritiką dėl Konstitucijos pataisų dėl žemės nuosavybės, dės pastangas, kad jos būtų priimtos.

Seimo pirmininkas V. Landsbergis jau išsiuntinėjo visoms Seimo frakcijoms prašymus pareikšti nuomones dėl Konstitucijos pataisų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.