aA
Ketvirtadienio plenariniame posėdyje išrinkti dar du Seimo Pirmininko pavaduotojai - Česlovas Juršėnas iš Socialdemokratinės koalicijos frakcijos ir socialliberalas Artūras Skardžius.
Abiejų vicepirmininkų kandidatūras pateikė Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas. Už Č.Juršėną slaptai balsavo 116, prieš 15 parlamentarų. Už A.Skardžių pasisakė 93, prieš buvo 38 Seimo nariai.

Česlovas Juršėnas - Lietuvos parlamentų "senbuvis", išrinktas į Seimą ketvirtą kadenciją iš eilės. 1993-1996 metais Č.Juršėnas buvo Seimo Pirmininku. Naujajame Seime socialdemokratinė koalicija buvo iškėlusi Č.Juršėną kandidatu į Seimo Pirmininkus, tačiau jis nemaža balsų persvara pralaimėjo Naujosios sąjungos lyderiui Artūrui Paulauskui.

40-metis inžinierius ekonomistas Artūras Skardžius - vienas iš Naujosios sąjungos (socialliberalų) partijos steigėjų - tik pradėjo savo, kaip parlamentaro, karjerą. Į Seimą jis išrinktas Alytaus vienmandatėje apygardoje. A.Skardžius yra UAB "Rastma" direktorius, Lietuvos prekybos įmonių asociacijos "Vaisiai ir daržovės" prezidentas. Jis taip pat yra UAB "Dzūkijos dujos" valdybos narys.

ELTA primena, kad šią savaitę jau yra išrinkti du Seimo Pirmininko pavaduotojai - liberalas Gintaras Steponavičius ir Valstiečių partijos lyderis Ramūnas Karbauskis. Pagal Statutą Seimo Pirmininkas gali turėti penkis pavaduotojus.

Išrinkti nauji vicepirmininkai papildė Seimo valdybą. Į ją įeina Seimo Pirmininkas A.Paulauskas, vicepirmininkai G.Steponavičius, R.Karbauskis, Č.Juršėnas, A.Skardžius ir opozicijos lyderis Vytenis Andriukaitis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.