aA
Socialdemokratų "dutūkstantininkų" lyderis Rimantas Dagys ragina prieš imantis naujų reformų susitelkti ir įgyvendinti jau pradėtas.
Spaudos konferencijoje antradienį Seimo pirmininko pavaduotojas ir partijos "Socialdemokratija 2000" pirmininkas R. Dagys komentavo praėjusią savaitę prezidento Valdo Adamkaus Seime perskaitytą metinį pranešimą.

"Prezidento metinis pranešimas persmelktas ėjimo į priekį dvasia", sakė R. Dagys. Anot jo, vis dėlto prezidento daug kartų paminėtoji "naujoji politika" pirmiausia turi pasireikšti ūkio srityje.

"Valstybė privalo išmokti racionaliai ūkininkauti", sakė R. Dagys.

Jo teigimu, nors reformos yra būtinos, jas privalu įgyvendinti laiku ir pagal išgales.

"Užbaigti švietimo, žemės ūkio ir sveikatos apsaugos reformas - vien tam surasti lėšų bus nepaprastai sunku", sakė R. Dagys.

Jis įspėjo, jog kartu su neužbaigtais darbai dar imtis ir socialinės apsaugos reformos bei pensijų fondų kūrimo būtų "nepakeliamos lėšos".

"(Tuomet) galime užrašyti čia ant staktos - nebus padaryta nieko", sakė "dutūkstantininkas".

Pasak R. Dagio, praėjusią savaitę Seimui pritarus projektui dėl Ignalinos atominės elektrinės pirmojo bloko uždarymo, "buvo padarytas sprendimas dėl orientacijos" į Vakarus.

"Visi puikiausiai žino, kad tai apsisprendimo klausimas, tai buvo politinės valios aktas", sakė "dutūkstantininkas".

Įstatymo projektui po svarstymo pritarė dauguma parlamentarų.

Tačiau R. Dagys kvietė realiai įvertinti ir energetikos sistemos reformos išgales. Jo teigimu, vien organizaciniai darbai, susiję su energetikos sektoriaus restruktūrizavimu, užtruks iki Seimo rinkimų rudenį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.