aA
Opozicinės LDDP pirmininkas ir frakcijos Seime seniūnas Česlovas Juršėnas teigia, jog prezidentas Valdas Adamkus metiniame pranešime tautai pasiūlė "dešiniąją politiką", nors savivaldybių rinkimai parodė, kad Lietuva pakrypo į kairę.
Spaudos konferencijoje antradienį Č. Juršėnas sakė, jog praėjusią savaitę Seime V. Adamkaus perskaitytas metinis pranešimas rodo, kad "prezidentas siūlo liberalią politiką".

"Prezidentas atsistojo į dešiniojo spektro pusę, tuo tarpu Lietuva per savivaldybių rinkimus aiškiai pakrypo į kairę", sakė Č. Juršėnas.

LDDP pirmininkas taip pat sakė valstybės vadovo kalboje pasigedęs "visaapimančios analizės ir visapusiškų apibendrinimų".

Pasak Č. Juršėno, Konstitucija numato, kad prezidentas Seime daro metinius pranešimus apie padėtį Lietuvoje, valstybės vidaus ir užsienio politiką.

Anot LDDP lyderio, "jeigu prezidentas atsiskaito tautai, jis turi visapusiškai atsiskaityti".

Č. Juršėno teigimu, V. Adamkaus pranešime netrūko analizės, kritikos, "kai kur net aštrios", tačiau prezidento kalba aprėpė "fragmentus", o ne visą valstybės socialinę, politinę ir ekonominę padėtį.

Toje pat spaudos konferencijoje dalyvavęs LDDP frakcijos narys Petras Papovas teigė prezidento kalboje pasigedęs išsamesnės viešojo administravimo ir savivaldos padėties analizės.

Pasak P. Papovo, Europos Komisija ne vieną kartą kritikavo silpną Lietuvos viešąjį administravimą. Anot parlamentaro, iki galo neveikia ir viešojo administravimo neužtikrina Lietuvos įstatymai.

Be to, pasak P. Papovo, vis blogėja savivaldybių padėtis. LDDP nario teigimu, šiemet per tris pirmuosius mėnesius savivaldybės negavo 99 mln. litų pajamų, tuo tarpu, kai savivaldybės iš praėjusių metų paveldėjo 400 mln. litų skolas.

Anot P. Papovo, apie vidaus skolas vengiama kalbėti, ši problema neatsispindėjo ir prezidento kalboje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.