aA
Pirmąją naujosios kadencijos Seimo narių darbo dieną, iš karto po priesaikos, buvęs Seimo pirmininkas Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) lyderis Vytautas Landsbergis priėjo prie skadalingojo Laisvės sąjungos lyderio Kauno mero Vytauto Šustausko ir ilgai spausdamas ranką mezgė pokalbį. Tokiu keistu konservatorių elgesiu nusistebėjo ne vienas politikas ir žurnalistas.
Netrukus susizgribta - ne šiaip V.Landsbergis prie V.Šustausko priėjo - konservatoriams maga gauti pirmojo Kauno miesto vicemero kėdę. Ateinantį pirmadienį kaip tik ir vyks Kauno miesto mero rinkimai. Iš viso yra 41 Kauno miesto tarybos narys. Norint laimėti mero krėslą, reikia turėti bent 21 tarybos nario paramą.

V.Šustausko Laisvės sąjunga Kauno mieste turėjo 11 mandatų, Gediminui Jankui prieš keletą dienų perėjus pas socialliberalus, dabar ši partija teturi 10 mandatų. Laisvės sąjunga į merus kels Gedimino Budniko kandidatūrą. Laisvės sąjunga jau užsitikrino 7 narius turinčios konservatorių frakcijos bei po 3 narius turinčių Socialdemokratų partijos ir “Jaunosios Lietuvos” paramą.

Už paramą balsuojant konservatorių atstovas Kazys Starkevičius gaus pirmojo miesto vicemero krėslą. Be to, prie pastarųjų, regis, ketina prisidėti ir vienas iš 4 centristų - Juozas Kameneckas. Už tai jam taip pat pažadėtas vicemero postas. Naujoji sąjunga (socialliberalai) savivaldos tarybų rinkimuose laimėjo 8 vietas. Socialliberalų naujieji partneriai liberalai turi tik 5 vietas.

Tai komentuoja:

Vytautas Šustauskas Seimo narys, Laisvės sąjungos pirmininkas

Ramūnas Garbaravičius Kauno miesto tarybos narys, konservatorius