aA
Gedeminas Aleksonis Seimo Bendrojo skyriaus vedėjas
Per šį mėnesį iš Seimo viešbučio turi išsikraustyti visi buvusios kadencijos parlamentarai, kurie nepateko į naujos kadencijos Seimą. Kol jie atlaisvins butus, naujos kadencijos Seimo narius apgyvendinome miesto viešbučiuose: “Balatonas”, “Draugystė”, “Karolina”. Iš viso miesto viešbučiuose gyvena apie 25 naujos kadencijos parlamentarai.

Kiti Seimo nariai nevilniečiai arba laikinai gyvena pas savo giminaičius sostinėje, arba kol kas važinėja iš savo namų. Beje, laikinai parlamentarus apgyvendindami miesto viešbučiuose, mes rinkomės tas įstaigas, kurios mums suteikė nuolaidų. Pavyzdžiui, vieno Seimo nario gyvenimas “Balatono” ir “Karolinos” viešbučiuose per parą valstybei atsieina 100 Lt, o “Draugystėje” - 150 Lt. “Balatone” politikai už 100 Lt gauna dar ir pusryčius.

Seimo viešbutyje, miesto centre, prieš Seimo rūmus, yra 75 butai. Šiame viešbutyje gyveno 68 praeitos kadencijos parlamentarai, tie kurie išrinkti buvo dar vienai kadencijai, liks ir toliau gyventi viešbutyje. Iš 141 naujos kadencijos Seimo nario, prašymus gyventi Seimo viešbutyje pateikė 65. Tiesa, kol kas mes neanalizavome, ar yra tarp prašiusiųjų gauti butus viešbutyje vilniečių.

Remiantis Seimo narių darbo sąlygų įstatymu, pirmiausia teisė apsigyventi Seimo viešbutyje suteikiama parlamentarams, neturintiems gyvenamojo ploto sostinėje, bet jei lieka viešbutyje laisvų vietų, galime suteikti butus ir norintiems viešbutyje gyventi vilniečiams.

Tiesa, parlamentarai nevilniečiai už gyvenimą Seimo viešbutyje moka tik už telefoninius pokalbius, o už šildymą, elektros energiją, vandenį, kitus komunalinius patarnavimus jie nieko nemoka. Parlamentarai vilniečiai turi susimokėti už visą servisą.

Tuos butus Seimo viešbutyje, kurie yra prastesnės būklės, šiek tiek padažysime, sutvarkysime santechniką, suremontuosime baldus. Tų butų, kurių būklė nebloga, neremontuosime, nes Seimo Kanceliarija šiemet turi labai mažai lėšų. Kiek tiksliai kainuos remontas, galėsime pasakyti tik tada, kai bus baigti darbai.

Nauji politikai kraustosi į Seimo viešbutį

Tai komentuoja:

Vytautas Čepas Buvęs Seimo narys, centristas

Algimantas Salamakinas Seimo socialdemokratinės frakcijos narys