aA
Pasvalio rajono apylinkės teismas skyrė 200 litų baudą pasvaliečiui Virginijui Simonaičiui, kuris rugpjūtį telefonu pagrasino nušauti tuometinį Seimo pirmininką Vytautą Landsbergį.
38 metų pasvalietis V. Simonaitis bei jo svainis, žiūrėdami Lietuvos nacionalinės televizijos žinių laidą "Panorama", pasipiktino vieno reportažo metu V. Landsbergio pasakytais žodžiais, kad badaujantiems "Inkaro" darbininkams nevertėtų mokėti atlyginimų iš valstybės lėšų.

Supykę jie paskambino į Seimo pirmininko sekretoriatą ir pagrasino susidoroti su V. Landsbergiu.

Vadovybės apsaugos departamentui (VAD) pavyko nustatyti, iš kur buvo skambinta.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra buvo iškėlusi baudžiamąją bylą dėl kriminalinio chuliganizmo požymių. V. Simonaitis buvo apklaustas įtariamuoju, jam buvo paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Surinkę charakterizuojančią medžiagą ir ištyrę įvykį, prokurorai nusprendė netraukti V. Simonaičio baudžiamojon atsakomybėn ir nubausti kaip už administracinį nusižengimą.

Už chuliganizmą V. Simonaičiui grėsė bauda nuo 100 iki 300 litų arba 30-ties parų administracinis areštas. 200 litų baudą teismas skyrė atsižvelgęs, kad V. Simonaitis bedarbis, turis mažamečių vaikų, gailisi nusižengęs.

Pasvalietis buvo atvykęs į praėjusį penktadienį įvykusį jo administracinės bylos nagrinėjimą. Šią savaitę jis teismui atnešė kvitą, patvirtinantį, kad jau sumokėjo baudą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.