aA
Aukštas Izraelio pareigūnas trečiadienį pareiškė, kad įtampa Vakarų Krante ir Gazos Ruože pamažu slūgsta, ir jei situacija nepasikeis, Izraelis išves savo pajėgas iš palestiniečių miestų pakraščių.
"Atrodo, kad po nakties aistros palestiniečių pusėje aprimo. Jei ir toliau bus ramu, mes išvesime savo pajėgas, kaip numatyta Šarm el Šeicho susitarimuose", sakė Izraelio ministro pirmininko Ehudo Barako administracijos vadovas Gileadas Sheras (Gileadas Šeras).

Aukšti palestiniečių pareigūnai taip pat pranešė, kad palestiniečių prezidentas Yasseras Arafatas (Jasiras Arafatas) paragino protesto akcijose nenaudoti ginklų.

G. Sheras Izraelio radijui taip pat sakė, kad vėliau trečiadienį įvyksiančios Izraelio generolų ir palestiniečių saugumo vadovų derybos pažymės aukšto lygio saugumo kontaktų atnaujinimą po beveik dviejų savaičių pertraukos.

JAV pareigūnai sakė, kad, įgyvendinus Šarm el Šeicho susitarimą, prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) gali pakviesti E. Baraką ir Y. Arafatą atskirų derybų į Vašingtoną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.