aA
Socialliberalų kandidatė į socialinės apsaugos ir darbo ministres Vilija Blinkevičiūtė, jei prezidentas ją paskirtų į šias pareigose, žada "nepopuliarius sprendimus".
Trečiadienį Prezidentūroje ji su prezidentu Valdu Adamkumi aptarė būsimosios Vyriausybės veiksmus socialinio draudimo, pensijų, socialinės paramos bei vaikų teisių srityse. V. Blinkevičiūtės teigimu, naujoji Vyriausybė būtinai turės imtis pensijų reformos.

"Ateina momentas, kai reikalingos tam tikros reformos žvelgiant į ateitį ir stengiantis aprūpinti pensijomis ne tik tuos žmones, kurie dabar yra pensininkai, ne tik tuos žmones, kurie ateis po metų kitų, bet ir tuos, kuriems yra dabar 20-30 metų, kurie dabar yra jauni ir gražūs, ir kažkada turės gauti pakankamai nemažas pensijas", sakė ji.

Kandidatė į ministres mano, kad šioje srityje teks daryti ir nepopuliarius sprendimus. V. Blinkevičiūtės teigimu, taip pat reikia peržiūrėti pensinio amžiaus ribas, svarstyti, ar pagrįstos socialinio draudimo išmokos ligos ir motinystės atveju.

"Manau, šiuo atveju yra susipynusios sistemos, kai socialinio draudimo sistemos pradeda atlikti socialinės paramos funkciją", teigė ji.

Anot kandidatės į ministrus, prezidentas taip pat domėjosi, kokių žingsnių ketina imtis naujoji Vyriausybė dėl nesurenkamo "Sodros" biudžeto. Kandidatė į ministres pažymėjo kad būtina tarpusavyje suderinti ir pensijų įmokas, ir išmokas.

Komentuodama ketinimus sujungti Socialinės apsaugos ir darbo bei Sveikatos apsaugos ministerijas, V. Blinkevičiūtė pažymėjo, kad šie planai turi ir teigiamų, ir neigiamų savybių.

V. Blinkevičiūtė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje dirba nuo 1983 metų. Nuo 1994 metų vasaros dirbo ministerijos sekretore, o nuo 1996 gruodžio mėnesio - viceministre.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.