aA
Trečiadienį Valstybės Dūma atmetė RLDP lyderio Vladimiro Žirinovskio pateiktą federalinio įstatymo projektą "Dėl RF Šeimos kodekso pakeitimų ir papildymų". Šiam dokumentui, kuriame siūloma legalizuoti daugpatystę Rusijoje, pritarė tik 21 deputatas, 271 parlamentaras balsavo prieš, du susilaikė.
Pasak Valstybės Dūmos moterų reikalų komiteto pirmininkės Svetlanos Goriačevos, Rusijoje 35-45 metų amžiaus moterų iš tikrųjų yra daugiau negu vyrų, bet tik 300 tūkstančių, o ne 9 milijonais, kaip teigia V.Žirinovskis. Užtat amžiaus grupėje nuo 15 iki 35 metų dominuoja vyrai. Jų beveik 600 tūkstančių daugiau nei moterų.

Pasak S.Goriačevos, tūkstančiui darbingo amžiaus vyrų tenka 961 moteris, todėl nėra jokio reikalo įtraukti tokias normas į Šeimos kodeksą. Anot deputatės, iš visų federacijos subjektų tik penki, tarp jų - Ingušija ir Altajaus Respublika, pritarė šios normos įvedimui.

Atsiliepimuose apie įstatymo projektą, kuriuos pacitavo S.Goriačeva, pažymima, kad "Valstybės Dūma, užuot priėmusi įstatymus, kurie padėtų gerinti ekonominę ir socialinę situaciją šalyje, svarsto gana kurioziškus projektus, galinčius padaryti moralinę žalą Rusijai". Esame tvirtai įsitikinę, pabrėžė ji, kad "gimstamumą reikia didinti ne steigiant haremus išrinktiesiems, o sudarant tinkamas gyvenimo sąlygas milijonams rusų šeimų". "Tiesa, išspręsti šią problemą kur kas sunkiau nei suteikti meilužėms antrųjų, trečiųjų ar ketvirtųjų žmonų statusą", - pridūrė S.Goriačeva.