aA
Pirmadienį “K Desktop Environment” (KDE) komanda išleido ilgai lauktą, antrąją “Linux” ir “Unix” operacinių sistemų darbalaukio aplinkos valdymą palengvinančio programų rinkinio “Kopernicus” versiją.
“Kopernicus” susideda iš “Konqueror” interneto naršyklės ir duomenų tvarkyklės; programų rinkinio biurui “KOffice”; “KParts” pagalbinių programų. Taip pat “Kopernicus” turi daugiau negu 100 programų žaidimams, administravimui ir grafikai.

“KOffice” susideda iš apskaitos programos - “KSpread”, vektorinės grafikos programos “KIllustrator”, tekstų tvarkyklės - “KWord”, pristatymų rengimo programos “KPresenter” ir diagramų ir grafikų braižymo programos “KChart”.

“Kopernicus” yra alternatyva pasirodyti turinčiam GNOME rinkiniui (GNOME – “GNU Network Object Model Environment”), kurį kuria GNOME fondo narės. Rinkinyje yra “GNOME Office”, “Evolution” elektroninio pašto programa, besivaržanti su “Microsoft Outlook” ir “Lotus Notes”; “Nautilus” duomenų tvarkyklė, sukurta bendrovės “Eazel”; Interneto naršyklė “Mozilla”; IBM sukurta programavimo kalba “Sash”; ir kiti GNOME “Bonobo” priedai.

“Kopernicus” rinkinys yra nemokamas ir veiks tiktai su taip pat nemokama KDE “Trolltech Qt 2.2.1” grafine vartotojo sąsaja. “Kopernicus” galima gauti KDE tinklalapyje.

“Kopernicus” programų rinkinys veiks daugumoje “Linux” leidinių: “Caldera”, “OpenLinux”, “Debian”, “Mandrake”, “Red Hat” ir “SuSE”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.