aA
Airijoje vyriškis kirviu užmušė arklį už tai, kad šis per daug suėsdavo žolės. Teismas jį trims mėnesiams uždarė į kalėjimą, remdamasi šalies spaudoje trečiadienį pasirodžiusia žinute.
JAV piliečio Gregorio Martino (Gregory Martin), apsigyvenusio savo senolių ūkyje netoli Balinos, vakarinėje Airijos pakrantėje, poelgį teisėjas pavadino "žiauriu ir beprasmišku nužudymu".

Tuo tarpu nuteistasis G.Martinas (Gregory Martin) tvirtino teismui manęs, jog turėjo teisę užmušti kumelę, "nes ir Biblijoje pasakyta, jog žmogus yra viešpats gyvūnų atžvilgiu".

Vyriškis taip pat tvirtino, kad sugeba "teisingai" užmušti gyvulį, nes yra dirbęs skerdykloje. Jis jokiais būdais neprisipažino kaltu, o apkaltino kaimyno žmoną, neva dažnai pasakojusią jam, jog kumelė ėda daug žolės.

G.Martinui (Gregory Martin) 1996 metais buvo suteikta ir Airijos pilietybė, todėl jam dar buvo priteista 500 Airijos svarų bauda bei skirtas atitinkamas medicininis gydymas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.