aA
Lenkijos savaitraštis teigia, kad Lietuvos lenkų rikimų akcijos (LLRA) atstovų parama valdančiajai koalicijai byloja apie istorinį persilaužimą dvišaliuose Lietuvos ir Lenkijos santykiuose.
Lenkijos savaitraščio "Mysl Polska" straipsnyje "Bendrai valdome Lietuvą" komentuojamas dviejų į Seimą išrinktų LLRA atstovų apsisprendimas paremti valdančiąją Naujosios politikos koaliciją, kurią sudaro liberalai, socialliberalai, modernieji krikščionys demokratai bei centristai.

Pasak savaitraščio, "įvyko istorinis persilaužimas Lietuvos ir Lenkijos santykiuose - žymiai svarbesnis už visus susitikimus ir susitarimus tarptautiniame lygyje, kurie buvo sudaromi lenkų mažumos interesų sąskaita".

Anot "Mysl Polska", "pavyko įveikti iki šiol Lietuvos politikoje dominavusią antilenkišką liniją".

Savaitraščio teigimu, svarbiausios Lietuvos lenkų problemos, kurias teks spręsti Seime esantiems lenkams, yra švietimo bei žemės grąžinimo savininkams klausimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.