aA
Per susišaudymą JAV nacionaliniame zoologijos sode pirmadienį sužeisti šeši 11-16 metų vaikai.
Nacionalinis zooparkas
Nacionalinis zooparkas
Policijos manymu, tai galėjo būti paauglių gaujų susirėmimas.

Vienas vaikų, 11-metis berniukas, buvo sužeistas į galvą. Dėl jo gyvybės kovoja Vašingtono ligoninės gydytojai. 12 metų mergaitė buvo sužeista į krūtinę. Šie ir dar keturi paaugliai buvo nuvežti į vietos ligonines.

Į ligoninę pateko ir dar du žmonės, tačiau kol kas neaišku, ar juos ištiko šokas, ar jie nukentėjo nuo pačių muštynių ir šūvių.

Pasak liudininkų, šaudyti buvo pradėta maždaug 18 val. Rytų Pakrantės laiku (23 val. Lietuvos laiku). Incidento metu zoologijos sode buvo daugybė žmonių, atvykusių į jame vykstančią kasmetinę "Afroamerikiečių šeimos šventę".

Įvykis tiriamas, bet kol kas niekas nesuimtas, pareiškė Vašingtono policijos viršininkas Charlesas Ramsey (Čarlzas Ramzis). Policijos departamentas pasiūlė 1 000 dolerių atlygį už bet kokią informaciją, kuri padėtų suimti įtariamuosius ir pareikšti jiems kaltinimus.

Policija ieško vieno įtariamojo - 17-19 metų juodaodžio jaunuolio, kuris esą paspruko iš įvykio vietos.

"Mes tiriame galimybę, kad įvyko konfrontacija tarp dviejų gaujų", pareiškė žurnalistams policijos seržantas Joe Gentile (Džo Džentailas), pridūręs, kad kol kas nėra jokių duomenų, jog sužeistieji būtų buvę gaujų nariai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.