aA
Nuogas protestuotojas, areštuotas už tai, kad atisakė apsivilkti drabužius, dviem mėnesiams buvo užrakintas kalėjimo izoliatoriuje.
28 metų Vincentas Bethellas vis dar atsisako apsirengti, todėl jam neleidžiama eiti ir į Brixtono kalėjimo valgyklą.

Vyriškis užrakintas izoliatoriuje nuo rugpjūčio 17 dienos, kai teisėjui pareiškė neturįs jokio noro užsidėti savo apatinius.

Bethellas atkakliai tvirtina, kad tęs savo protestą tol, kol bus pakeisti kai kurie įstatymai, "suteiksiantys žmonėms galimybę būti žmonėmis."

Protestuotojo draugo Russelo Higgso teigimu, Bethellas yra pasiruošęs savo kampanijos vardan ir toliau likti kalėjime.

“Jis yra užrakintas izoliatoriuje ir negali pasimatyti su lankytojais. Jis atskirtas nuo visų kitų kalinių ir kartais gali tik paskambinti. Mes susirašinėjame ir , atrodo, jis yra pasiryžęs kovoti iki galo,” sakė Higgsas.

Kalėjimų priežiūros departamento atstovas atsisakė komentuoti indidualias bylas, tačiau pridūrė: "Jei kalinys atisako atinkamai rengtis, tai kalėjimo vadovas turi teisę spręsti, ar toks poelgis nepažeidžia nustatytos disciplinos."

"Jei kalinys atsisako vilkėti drabužius eidamas į susitikimų kambarį, tokiu būdu jis gali ižeisti kitų nuteistųjų atėjusias aplankyti gimines ir draugus. Tas pats galioja ir valgykloje bei kitose kalėjimo vietose."

Kitą mėnesį Bethellui, kaltinamam viešosios tvarkos pažeidimu, teks stoti prieš teismą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.