aA
Antradienį Klaipėdos apygardos teismas leido dviem mėnesiams suimti Klaipėdos ligoninėje gydytą Raimundą Mineikį, kuris atsisakydamas medikų pagalbos įkaite buvo paėmęs medicinos seserį.
R. Mineikis prokuratūros kaltinamas įkaito paėmimu. Už šį nusikaltimą jam gresia dešimties metų laisvės atėmimas. Iš ligoninės, kur iki šiol buvo gydomas, jis bus išvežtas į Lukiškių ligoninę. Vėliau jam žadama skirti psichiatrinę ekspertizę ir išsiaiškinti, ar incidento metu R.Mineikis suvokė, ką daro.

Teismas kardomąją priemonę suėmimą šiam klaipėdiečiui skyrė atsižvelgdamas į tai, kad anksčiau jis jau buvo teistas ir ateityje vėl gali daryti nusikaltimus.

ELTA primena, kad spalio 15 dieną, apie 17 val. 30 min., jis į Klaipėdos ligoninę buvo atvežtas su durtine žaizda pilve. 31 metų klaipėdietis ligoninės operacinėje iš pilvo išsitraukė peilį ir įrėmė į kaklą šalia stovėjusiai 25 metų medicinos seseriai Astai S. Liudytojų teigimu, pacientas reikalavo palikti jį ir leisti numirti.

Įkaitų dramą nutraukė tik iškviesti greitojo reagavimo rinktinės "Aras" pareigūnai. Po nepavykusių derybų vienas iš jų peršovė R. Mineikiui ranką. Įvykio metu įkaite buvusi paimta medicinos sesuo nebuvo sužalota. R. Mineikiui atlikta operacija, jo gyvybei pavojus nebegresia.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.