aA
Arūnas Daugėla Naujosios sąjungos (socialliberalų) atstovas spaudai
Kol kas suvedinėjami piliečių anketų duomenys, bet jau kitą savaitę mes paskelbsime rezultatus. Tačiau jie daugiau panėšės į sociologinius tyrimus - kaip piliečiai vertina kai kurių buvusių valstybės vadovų ir pareigūnų veiklą.

Tarp piliečių nuomone kaltų, daugiausia žalos valstybei ir jos žmonėms pridariusiųjų dominuoja konservatorių ir LDDP veikėjų pavardės. Pagrindiniai kaltininkai dėl blogybių šalyje, piliečių manymu, yra buvęs Sąjūdžio, o vėliau TS(LK) Vyriausybės vadovas Gediminas Vagnorius, buvęs LDDP Ministras pirmininkas Adolfas Šleževičius ir konservatorių partijos vadovas, buvęs Aukščiausios Tarybos ir Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Po vieną kitą kartą paminėtos konservatorių ir Seimo vicepirmininkės Rasos Juknevičienės bei Ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus pavardė. Vis dėlto mūsų išplatintos anketos neturi juridinės galios, taigi, jokios juridinės atsakomybės įvardyti kaltaisiais asmenys “neneša”.

Šiuo metu Valstybės tarnybos įstatymas, deja, kalba tik apie tai, kad valstybės tarnautojai atsako juridiškai tik už gyventojams padarytus nuostolius, o apie kitokią žalą - valstybei padarytą žalą - nekalbama. Todėl mes anketos rezultatus traktuosime, kaip piliečių valios ženklą, kad apklausoje dalyvavę žmonės norėtų, jog išvardyti pareigūnai būtų patraukti atsakomybėn.

A.Paulauskas įvardins nuopolio kaltininkus

Tai komentuoja:

Vida Stasiūnaitė Naujosios sąjungos (socialliberalų) vicepirmininkė

Gediminas Vagnorius Seimo narys, Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos pirmininkas

Vytenis Andriukaitis Seimo Socialdemokratinės frakcijos seniūnas

Audronius Ažubalis Buvęs Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) rinkimų štabo vadovas