Sako, išskirtinai nesugebančioms susivaldyti parduotuvėje moterims vakaruose skiriamas vaistas citalopramas – oficialios jo indikacijos yra įvairiausių etiologijų depresija, panika, obsesiniai-kompulsiniai sutrikimai, rašo fashiontime.ru.

O britų interneto žurnalas moterims „ivillage.com.uk“ netgi sudarė sąrašą garsių moterų, kurioms tikrai nepakenktų šio vaisto dozė. Tiesa, joms apsipirkinėjimų manija per daug nekenkia, nes jų banko sąskaitos gana smarkiai išpampusios.

Madona

Patologijos įvertinimas: 7/10

Ji į Niujorką atvyko su 35 doleriais kišenėje ir džiaugėsi savo pirmuoju atlyginimu – 2,90 dolerio už valandą. Dabar jos pajamos kukliausiais paskaičiavimais siekia 43 mln. dolerių per metus – ji yra antra daugiausiai uždirbančių D.Britanijos moterų sąraše.

Pirmą poziciją tvirtai užėmusi Hario Poterio „mama“. Apskritai Madonna yra išmintinga moteris ir linkusi savo pinigus investuoti į nekilnojamą turtą bei meno kūrinius. Nors, žinoma, ji be jokių problemų gali išleisti 1000 dolerių per dieną kiekvieno jos svečio apgyvendinimui, o jos vestuvių pokylis truko ištisą savaitę.

Ji gali išsikviesti avalynės dizainerio Jimmy Choo asmeninį pagalbininką su aštuoniomis poromis vestuvinių batelių, o pilatės pamokoms išleisti daugiau nei statistinis vidutinis britas uždirba per metus. Tačiau pop-dievaitė nevargina savęs pėsčiomis vaikščiodama po parduotuves – ji tik peržiūri ekskliuzyvinius katalogus, kuriuos jai reguliariai siunčia garsiausi pasaulio dizaineriai.

Pervertei porą puslapių – ir 60 000 dolerių kaip nebuvę. Svarbiausia, kad vyras ne tik nesupyks – jis net nepastebės, kad šeimos biudžetas patuštėjo.

Britney Spears

Patologijos įvertinimas: 8/10

Čia padėtis yra gerokai rimtesnė. Kaip sako psichoterapeutė Cindy Grant, pop muzikos princesė apsipirkinėjimą panaudoja kaip vaistą nuo depresijos, savotišką nuskausminamąjį. Kai 2002 metais po 30 metų šeimyninio gyvenimo išsiskyrė dainininkės tėvai, Britney nedelsiant sureagavo pirkiniais: 4,5 mln. dolerių ji išleido mamos namukui Los Andželo priemiestyje.

„Kad ir kokia prislėgta bebūčiau, net batelių poros įsigijimas man gali pataisyti nuotaiką. Net tuomet, jei tų batelių niekada neavėsiu“, - sakė B.Spears.

Tai dabar ji rengiasi ištampytais marškinėliais ir be gramo kosmetikos, o buvo laikai, kai ji tiesiog nusiaubdavo mėgstamų dizainerių parduotuves – „Bepe“, „Gap“, „Armani Exchange“ ir (nieko sau!) „Rampage“ – nebrangių drabužių jaunimui parduotuvę.

Būdama ties skyrybų slenksčiu 23 metų dainininkė gelbėjo savo nuotaiką reidais po juvelyrinių dirbinių parduotuves, teikdama pirmenybę deimantams ir baltajam auksui. Nevaikiškoms problemoms ir sprendimai nevaikiški.

Victoria Beckam

Patologijos įvertinimas: 9/10

Posh Spice – lyderė savo svorio kategorijoje. Kategorijoje, kuriai priklauso gęstančios žvaigždės ir nervingos poniutės, iš visų jėgų besistengiančios išlaikyti palaidūną vyrą šeimoje. Panašu, kad visą laisvą laiką tarp mažylių gimdymų ir pono Davido Beckhamo sekimo, Victoria praleidžia parduotuvėse.

„Nieko negaliu pakeisti. Kai matau modelį, kuris man patinka, perku jį iškart, ir dar kelių skirtingų spalvų. Tas pats būna ir su bateliais bei krepšiais“ – guodėsi V.Beckham. Kasmet vien garderobui ji išleidžia ne mažiau nei 100 000 svarų. O pirmaisiais santuokos metais ji šeimos biudžetą tuštindavo po 8,5 mln. svarų. Ar tai ji pati susigalvojo, ar vyras patarė, bet tuomet Victoria pareiškė, kad baigia flirtuoti su dizainerių studijomis ir bandys laikyti savo išlaidas padorumo ribose. Kaip pasakyta, taip padaryta.

Porą valandų pasivaikščiojus po Los Andželo madingąsias parduotuves (vieną dvi valandas, ne daugiau), dainininkė traukia į jau minėtą „Rampage“ ir nusiperka joje dvi- tris dešimtis kelnių porų, suknelių ir palaidinių, įsigyja triženklę sumą kainuojantį maudymosi kostiumėlį „Canyon Beachware“ parduotuvėje ir ruošiasi išleisti ne daugiau nei 100 dolerių sportiniams bateliams.

Visas šitas gėris keliauja į automobilio bagažinę, kur prisijungia prie „Gucci“ salone įsigyto kostiumėlio už 4000 dolerių ir pilno krepšio batų už 6000 dolerių.

„Šiuo atveju diagnozė abejonių nekelia. Juolab įvertinus, kad tokie apsipirkimai vyksta stebėtinai reguliariai, o dauguma dėžučių namie netgi nebūna atidaromos“, – sakė profesorius Guskillas, tiriantis pirkėjų psichologiją.

Ir desertui – britų interneto portalo moterims „ivillage.com.uk“ teigimu, absoliuti čempionė:

Sarah Jessica Parker

Patologijos įvertinimas: 10/10

S.J.Parker – labai taupi asmenybė. Ji nepiktnaudžiauja savo žvaigždės statusu ir esant kiekvienai patogiai progai pabrėžia, kad Keri nėra jos alter ego, o nemaža dalis lengvabūdiškos rašytojos elgsenos aktorei visai nepatinka. Tikriausiai aktorė omeny turėjo požiūrį į vyrus, šeimą, santuoką, alkoholį ir rūkymą.

Bet prakalbus apie požiūrį į batelius S.J.Parker nustoja viską neigus ir pasiduoda: „Iš savo silpnybės nedarau kulto, bet pripažįstu, kad didelę dalį savo pajamų išleidžiu būtent bateliams. Su aukštakulniais galiu viską - nubėgti maratoną ar šokinėti po balas. Kuo aukštesni kulniukai, tuo geriau“.

Vaikystėje aktorės mama dukrai nupirkdavo vos po dvi poras naujų batų per metus, o rūbus rinkdavosi tik per išpardavimus.

„Galbūt dėl to mano santykiai su pinigais yra tokie keisti – nuo superišlaidumo iki maniakiško taupumo. Iš vienos pusės aš iki šiol stengiuosi taupyti. Kita vertus, dirbu tiek daug – tai kodėl gi man neleidus sau įsigyti dar vienos poros „Manolo“ batelių?“, - aiškino aktorė.

Jos kolekcijoje yra daugiau nei 100 porų batų, kurių kaina svyruoja nuo 300 iki 1000 dolerių.

„Nuolat aviu aukštakulnius, nors suprantu, kad tai yra blogai. Tiesiog man patinka tai, kaip kulniukai pakeičia moters laikyseną, o mano vargšės kojelės jau pasidavė. Jos nieko nebejaučia“, - šypteli S.J.Parker.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją