aA
Klausimas

Gerb. Gydytoja,

Praeitą mėnesį atsirado nemalonus perštėjimas makštyje lytinių santykių metu. Nuėjau pasitikrinti pas ginekologę - įtarė pienligę, kadangi yra padaugėję balsvų išskyrų, taip pat pastebėjo, kad viršutinė makšties "sienelė" yra paraudusi. Tačiau patikrinus mėginėlį, pienligės rasta tik užuomazgų, tad jokio gydymo neskyrė.

Tačiau po mėnesinių perštėjimą vis dar jaučiu (jau antras mėnuo). Stengiuosi nenaudoti kasdienių įklotų, nors anksčiau buvau prie jų gana įpratusi.

Gal yra kokių priemonių, kurios padėtu greičiau išgyti? Girdėjau, kad nuo pienligės labai padeda prausimasis ColpoCleaner, tad gal mano atveju tai neleistų pienligei progresuoti? O gal gali būti kokia kita perštėjimo priežastis?

Dėkoju už atsakymą

Atsakymas

Tokios diagnozės pienligės užuomazga - nėra. Arba ji yra, arba ne. Tepinėlyje gali ir neatsispindėti uždegimo priežastis, nes grybas gali būti giliai peraugęs makšties visą sienelę. Būtinas sisteminis gydymas ne žvakutėmis, o tabletėmis. Pasiskaitykite apie vaistą DIFLUCAN.

Dėl makšties plovimų yra irgi labai daug įvairių nuomonių. Vieni pataria plauti, kiti ne. Galite pabandyti, jei tiks tai tiks.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0