Dvi valandas trukusio konkurso metu trylika manikiūrininkių dekoravo tik vieną savo modelio ranką - kita turėjo būti dekoruota prieš čempionato pradžią.


„Šį kartą dalyvėms buvo lengviau, nes daugelį techninių dalykų jos galėjo atlikti namuose“, -- tikino Rasa Povilaitienė, komisijos pirmininkė, nagų dizaino instruktorė.


Įvertinę atliktų darbų kruopštumą, švarą, profesionalumą, technikos sudėtingumą bei bendrą modelio įvaizdį, vertinimo komisijos nariai aukščiausius balus skyrė latvei Egijai Gurtlovai.


Viduramžių dvasia dvelkė ne tik Rygos grožio salone dirbančios manikiūro specialistės modelio nagai, tačiau ir jos pačios drabužiai.


“Dauguma dalyvių dėmesį kreipė tik į modelius ir įvaizdį kūrė tik jiems. Man norėjosi išbaigtumo ir visapusiškumo, todėl senovinių drabužių ieškojau ne tik modeliui – geriausiai draugei, tačiau ir sau. Tiesą sakant, tinkamų kostiumų paieška užtruko ilgiau nei brandinimas idėjos, kaip dekoruoti nagus.


Kodėl viduramžiai? Žaviuosi tų laikų kultūra bei stiliumi. Tai artima mano sielai, nes be galo mėgstu klasikinę muziką, kartu su dukra lankome baleto pamokas“, - tikino E.Gurtlova.


Nors šį konkursą laimėjo latvė, R.Povilaitienė patikino, kad lietuvės yra kruopščiausios ir...jaučia saiką, priešingai nei kolegės iš Rusijos ar Baltarusijos.


„Lietuvių darbuose nėra nė vienos nereikalingos detalės ir visi naudoti elementai sudaro harmoningą visumą. O Rusijos, Baltarusijos meistrų darbai neretai būna gausūs detalių, spalvų, todėl bendra kompozicija atrodo perkrauta“, -- sakė R.Povilaitienė.


Kokia nagų forma madingiausia?


Pažiūrėkite į savo batus ir pamatysite. Pasirodo, batų transformacijos yra neatsiejama nagų formos evoliucijos dalis.


„Jei madingi smailianosiai batai, reiškia, ir nagai smailės. Jei dizaineriai siūlo batus buka ar užapvalinto kvadrato nosimi, madingi nagai bus kvadrato (giežto ar užapvalinto) formos. Jei batų pakulnės aukštos, vadinasi, atėjo ilgų nagų era, jei žemos ar be pakulnės, laikas į rankas griebti žirkles, mat madingi trumpai kirpti nagai“, -- aiškino R.Povilaitienė.


Šiuo metu vadinamuosius vanago snapo (smailėjančius) nagus po truputį išstumia trumpesni, šiek tiek užapvalinto kvadrato formos nagai.


Spalvos ir blizgučiai


Ryškios: žalia, violetinė, geltona. Tikriausiai niekada iš mados neišeis žemės spalvos: nuo šviesiai rudos, aukso iki tamsiai šokoladinės, bronzos. Neapsiriksite pasirinkusios klasikinę juodą, baltą ar raudoną spalvą.


Kartais pasigirsta nuomonės, kad madingiausi – natūralūs nagai, esą pasaulio dizaineriai, pristatinėdami kolekcijas, nelakuoja modelių nagų arba dominuoja prancūziškas manikiūras, bespalvis nagų lakas.


„Taip yra todėl, kad rūbų dizaineriai kuria drabužius ir gerai neišmano nagų dizaino technikos. Bet pavyzdžiui, garsioji Coco Chanell bei Karlas Lagerfeldas nagų dabinimui skiria ypatingą dėmesį. Pastarasis, pristatinėdamas nėriniuotas pirštines ypatingai įmantriai dabino ir nagus.

Norėdamos žinoti, kaip puošti nagus, atkreipkite dėmesį, kokios detalės vyrauja rūbuose. Jei madingi nėriniai, jais dekoruojami ir nagai, lygiai taip pat ant nagų perkeliamos ir kitos detalės, pavyzdžiui, blizgūs žvyneliai, stiklo akutės, akmenėliai, kuriais puošiami rūbai“, - aiškino R.Povilaitienė.

Ji pridūrė, kad nagai turi derėti prie žmogaus -- atspindėti jo asmenybę bei gyvenimo būdą.

„Ne kiekviena moteris gali sau leisti auginti ilgus nagus. Kartais to neleidžia darbo specifika, kartais – gyvenimo būdas. Jei moteris augina vaikus, atlieka daug namų ruošos darbų, ji mieliau rinksis trumpesnius ir paprasčiau dekoruotus nagus. Grožio bei mados srityje dirbančių moterų pareiga skleisti stiliaus naujoves, todėl jų nagai gali būti ilgesni, įmantriau puošti. Žinoma, tai nėra auksinės taisyklės.

Ko tikėtis ateityje? Konkursuose galite tikėtis visko. Teko dalyvauti konkurse, kur ant vieno modelio nago buvo suformuotas iškilus šikšnosparnis su žybsinčiomis lemputėmis.

O ir kasdieniame gyvenime, manau, eksperimentams yra visiška laisvė. Jei tarkime, žmogus mėgsta auskarus, tatuiruotes, nebūtų nieko stebėtina, jei jis ant nagų prilipdytų plaukų sruogą, pervertų auskarą ir dar jį grandinėle sujungtų su žiedu ar apyranke.

Viskas priklauso nuo išradingumo. O daugelį dalykų, kuriuos daro manikiūro specialistai, galima atlikti namie. Mėgstanti nagus dailinti moteris, kartą pasižiūrėjusi, kaip dirbs profesionali manikiūrininkė, tą patį gali atlikti pati. Tik reikia noro, kantrybės ir, žinoma, laiko“, - šypsojosi R.Povilaitienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją