aA
Pinigų šiai rinkimų kampanijai partijos išleido nemažai - sumos siekia milijonus. Daugiausia pinigų - po maždaug 2,5 mln litų - rinkimams galėjo skirti konservatoriai ir Darbo partija, praneša LNK televizijos laida „Labas vakaras, Lietuva“.
Partijos rinkimams išleido milijonus
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

„Taip, tai pagrinde iš dotacijų, iš tų pinigų, kuriuos partija buvo susitaupiusi dar prieš uždraudžiant juridinių asmenų finansavimą“, - sakė „darbietis“ Vytautas Gapšys.

Kur kas mažiau pinigų rinkimams skirti galėjo kitos partijos. Liberalcentristai, prisijungę nemenką dotaciją gavusią Tautos prisikėlimo partiją, agitacijai išleido apie 2 mln. litų. Socialdemokratai turėjo maždaug pusantro milijono, tvarkiečiai - 1,7 mln., Liberalų sąjūdis - 1,2 mln. litų.

„Partijos dalis, tai yra, apie 1,2 mln. litų, tai pagrinde - dotacija, o tie likę 500 tūkst. yra vienmandatininkams suaukotos lėšos“, - sakė partijos „Tvarkos ir teisingumas“ narys Valentinas Mazuronis.

Bene patys vargingiausi šiemet politikos naujokai. Pavyzdžiui, partija „Drąsos kelias“ į rinkimus eina turėdama vos 170 tūkst. suaukotų litų, bet stiprų reklaminį veidą.

„Iš aukotojų surinkome daugiausia iš visų partijų - 170 tūkst. litų. Turėjome labai stiprų kozirį - Neringą Venckienę, kuri surinkdavo pilnas rinkėjų sales. Visur, kur tik pasirodydavo Venckienė, visur būdavo pilnos salės“, - sakė partijos narys Valdas Vasiliauskas.

Rinkimo agitacijos laikas baigiasi vidurnaktį. Iki sekmadienio rinkėjai jau be pašalinės pagalbos turės apsispręsti už ką atiduoti savo balsą. Išankstiniame balsavime šiemet dalyvavo rekordiškai daug - 2,5 proc. rinkėjų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Žemaitaitis planuoja trauktis iš Seimo KT: Žemaitaitis sulaužė Seimo nario priesaiką, papildyta (19)

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis antisemitiniais pareiškimais sulaužė Seimo nario priesaiką ir...

Lietuva neigia Minsko teiginius apie dronų ataką iš mūsų šalies (17)

Baltarusijos KGB vadas Ivanas Tertelis ketvirtadienį pareiškė, neva Baltarusijos specialiosios...

Sorbonos universitete pasakytoje kalboje – Macrono įspėjimas Europai (5)

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį paragino Europą įveikti pasikeitusio...

Aiškėja daugiau detalių apie mirusį 8-metį berniuką – vaiko mirties priežastis nebuvo susijusi su smurtu

Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės nutarimu nutrauktas...

Sausas kosulys ir protarpinis dusulys be aiškios priežasties gali byloti apie dažną ir varginančią diagnozę

Atbundanti gamta vienus džiugina, o kitiems sukelia primirštas bėdas – pražydę augalai ir...