Siūlome pabandyti netradicinį prancūziško omleto su daržovių įdaru receptą. Įdarui daržoves galite naudoti kokias patinka, tačiau mes siūlome - avokadą su sūriu - tai tikrai pikantiškas ir nekasdieniškas skonis.
Pasiruošimui: 12 minučių;
Kepimui: 15 minučių.

2 porcijos

2 š. alyvų aliejaus,
1 smulkiai pjaustytas svogūnas,
1 arbatinis š. kari prieskonių,
1 luptas avokadas,
4 kiaušiniai,
2 š. pieno,
druskos, baltų maltų pipirų,
30 g sviesto,
125 ml tarkuoto fermentinio sūrio,
2 didelės riekės kumpio ,
2 arbatiniai š. vidutiniško aštrumo tailandietiško padažo,
1 š. vandens.

Aliejuje pakepinkite svogūną, suberkite kari prieskonius. Kepinkite svogūną lengvai, neleisdami jam smarkiai apskrusti ir paruduoti. Baigus viską kepinti (apie 2 minutes), sudėkite į atskirą dubenį ir leiskite atvėsti. Supjaustykite avokadą mažais (maždaug 1 cm skersmens) gabaliukais ir sumaišykite su kepintais svogūnais.

Kiaušinius išplakite kartu su pienu, druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir liekite kiaušinių masę. Kepant paverskite keptuvę ir leiskite neiškepusiai omleto masei nubėgti ant dugno. Taip darykite tol, kol visas omletas gražiai apskrus.

Iškepusį blyną nuimkite su keptuve nuo ugnies ir dėkite ant jo paruoštą svogūnų ir avokado garnyrą, ant jo užtrupinkite sūrį ir supjaustytą smulkiomis juostelėmis kumpį. Taip paruoštą omletą pašaukite į orkaitę-grilių ir kepkite apie 2-3 minutes.

Išėmus iš orkaitės omletą perpjaukite į dvi lygias dalis. Kiekvieną dalį sulenkite pusiau. Patiekite į stalą su tailandietišku padažu, praskiestu santykiu: 2 arb. šaukšteliai padažo/ 1 arb. šaukštelis vandens. Garnyrui patiekite žalių salotų ir pipirnės daigelių.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Epidemiologė: pražūtingasis gripo virusas akimirksniu randa silpniausią žmogaus vietą papasakojo, ko šiemet tikėtis (60)

Gripas vis plačiau šiepia savo nasrus. Tuo jau spėjo įsitikinti tiek amerikiečiai, nerimaujantys,...

Įstatymai privertė sukurti verslą (18)

Mindaugas ir Vita Šlapkauskai žinomi kaip gardžiomis uogienėmis ir šviežiais vaisiais bei...

Orai: ateina tikri šalčiai (9)

Tikros žiemos mėgėjus šių dienų orai turėtų džiuginti – laikysis neigiama temperatūra...

Agnė Jagelavičiūtė: paslaptį su Mantu labai saugojome, žinojau, kad dėl to galiu netekti meilės (83)

Stilistės, žurnalo AŠ IKONA vyr. redaktorės ir tiesiog verslios bei užsispyrusios moters Agnės...

Po nužudymo Klaipėdos „Akropolyje“ apsaugos darbuotojams vėl kilo pavojus (55)

Klaipėdos prekybos centre „ Akropolis “ apsaugos darbuotojai sulaukė grasinimų papjauti. Dar...

Savo namuose ateities laukia su baime: netrukus šalia atsivers didžiausia kloaka (79)

Nerimas dėl ateities – taip trumpai galima apibūdinti nuotaikas, kurios vyrauja nedideliame...

Šios mikrotendencijos padės atnaujinti garderobą be didelių išlaidų

Pošventiniai su finansais susiję sunkumai neabejotinai turi įtakos drabužių įsigijimui. Laimei,...

Šalis su 4 500 eurų vidutine alga stebina kainomis (645)

Nors Šveicarijos vidutinis atlyginimas „į rankas“ yra didesnis nei Lietuvoje kone 7 kartus, kai...

Atrado būdą, kuo pakeisti beskonius parduotuvių pomidorus: procesui tereikia trijų ingredientų ir kantrybės išlaukti (67)

Su šeima Vilnių į atokų vienkiemį iškeitusi Ieva Šidlaitė sakosi čia radusi ne tik ramybę,...

Vienos kraupiausių žudynių istorijoje: odekolono vonios – vienintelis būdas atsikratyti kraujo dvoko (980)

„Degtinę, kaip patys suprantate, maukdavo iki sąmonės netekimo. Sakykite, ką norite, bet darbas...