aA
Seimo rinkimuose dalyvaujančios partijos „Drąsos kelias“ ikonos Neringos Venckienės pajamos per praėjusius metus siekė 85,2 tūkst. litų iki mokesčių, buvusi teisėja taip pat turi 125 tūkst. litų piniginių lėšų, turto už maždaug 290 tūkst. litų.
Valdas Vasiliauskas, Neringa Venckienė ir Povilas Gylys
Valdas Vasiliauskas, Neringa Venckienė ir Povilas Gylys
© DELFI / Tomas Vinickas

Šie duomenys paskelbti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) svetainėje, kurioje paviešinti kandidatų pateikti dokumentai – interesų deklaracijos, anketos, biografijos, turto ir pajamų deklaracijos.

N. Venckienės turto ir pajamų deklaracijoje nurodoma, kad privalomo registruoti turto vertė siekia 290 tūkst. litų, vertybiniai popieriai, meno kūriniai ir juvelyriniai dirbiniai įkainoti 5 tūkst. litų, piniginių lėšų buvusi teisėja turi 125 tūkst. litų.

Deklaracijoje taip pat nurodyta, kad per praėjusius metus N. Venckienė gavo 85 tūkst. litų pajamų ir sumokėjo apie 12 tūkst. litų pajamų mokesčio. Tai reiškia, kad N. Venckienės atlyginimas per mėnesį siekė apie 7 tūkst. litų iki mokesčių.

Biografijoje N. Venckienė rašo, jog yra organizuota, komunikabili, imli naujoms žinioms ir savarankiška. Buvusi teisėja, kuriai prokuratūra nori pateikti įtarimus, savo pomėgiais vadina knygų skaitymą ir keliones.

V.Vasiliauskas – milijonierius

Su „Drąsos keliu“ į Seimą patekti norintis buvęs laikraščio „Lietuvos žinios“ vyriausiasis redaktorius direktorius Valdas Vasiliauskas praėjusiais metais gavo 269 791 tūkst. litų pajamų (sumokėjo 40,5 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio).

Sostinės Šeškinės apygardoje kandidatuosiantis N. Venskienės bendrakeleivis praėjusių metų deklaracijoje pateikė turintis turto už 390 tūkst. litų. Tuo metu piniginių lėšų deklaruota 1,08 mln. litų.

S.Brundzos deklaracija stebina paskolomis

„Drąsos kelio“ sąraše įrašyto automobilių entuziasto Stasio Brundzos deklaracija stebina paskolomis. Dokumente nurodoma, kad pretendento į Seimą šeimos gautos paskolos siekia beveik
10 mln. litų, piniginės lėšos 3,4 mln. litų, o registruoto turto turima už 6,89 mln. litų.

Psichologijos profesoriaus laipsnį kandidato į Seimą anketoje įrašęs S. Brundza praėjusių metų deklaracijoje nurodė gavęs 128 tūkst. litų pajamų.

Buvęs kunigas J.Varkala turtais nesišvaisto

Buvęs kunigas ir formalus „Drąsos kelio“ pirmininkas Jonas Varkala savo turto ir pajamų deklaracijoje nurodė, jog turi turto, kurio vertė siekia apie 19 tūkst. litų, o per praėjusius metus gavo 15 tūkst. litų pajamų, už kuriuos nemokėta jokių mokesčių.

J. Varkala nuo 1980-ųjų iki 2012 m. kunigavo Panemunės, Metelių, Santaikos, Pakuonio, Garliavos parapijose, bet paties prašymu buvo suspenduotas. Kaip žinoma, kunigai nuo gautų pajamų mokesčių valstybei nemoka.

A.Skučienės pajamos pernai – 29 tūkst. Lt

Galimai kelis žmones nužudžiusio Drąsiaus Kedžio teta, kirpėja Audronė Skučienė deklaruoja, kad praėjusiais metais gavo 29,96 tūkst. litų pajamų, iš kurių mokesčių nemokėta. Paprastai kirpėjai dirba nusipirkę verslo liudijimus.

Visuomeninio judėjimo „Drąsiaus kelias“ pirmininkė deklaravo turto už 206 tūkst. litų bei piniginių lėšų 10,5 tūkst. litų.

P.Gylys gavo daugiau pajamų nei teisėja N.Venckienė

Vilniaus universitete Ekonomikos fakultete dėstantis Povilas Gylys praėjusiais metais pajamų gavo daugiau nei teisėja dirbusi N. Venckienė. Turto ir pajamų deklaracijoje nurodyta, kad P. Gylys pernai gavo 124 tūkst. litų pajamų ir sumokėjo apie 18,6 tūkst. litų mokesčių. Tai reiškia, kad jo darbo užmokestis per mėnesį iki mokesčių siekia apie 10 tūkst. litų.

Nepartinio demokratinio judėjimo (NDJ) pirmininkas P. Gylys, kandidatuojantis su „Drąsos keliu“, taip pat nurodo, jog turi privalomo registruoti turto už 299 tūkst. litų bei 97, 6 tūkst. litų piniginių lėšų.

MRU dėstęs G.Aleknonis turi turto už 355 tūkst. Lt, pajamų gavo 106 tūkst. Lt

Mykolo Romerio universitete dėstantis bei Lietuvos radijuje dirbęs Gintaras Aleknonis deklaruoja, kad turi privalomo registruoti turto už 355 tūkst. litų bei piniginių lėšų – 142 tūkst. litų.

Maža to, praėjusiais metais G. Aleknonis gavo 106 tūkst. litų pajamų ir sumokėjo 15,9 tūkst. litų mokesčių. Vadinasi, mėnesio pajamos iki mokesčių siekė apie 8,8 tūkst. litų.

A.Stancikienė turi 465 tūkst. litų paskolą

Kartu su „Drąsos keliu“ į parlamentą patekti siekianti buvusi konservatorė Aurelija Stancikienė deklaruoja turinti turto už 712 tūkst. litų, jos vertybiniai popieriai, juvelyriniai dirbiniai ir meno kūriniai įkainoti 20,5 tūkst. litų suma, piniginės lėšos siekia 32 tūkst. litų.

Politikė nurodo turinti 465 tūkst. litų paskolą, jos metinės pajamos siekia 96 tūkst. litų, sumokėta 12,5 tūkst. litų mokesčių.

Tuo tarpu A. Stancikienės kolega Saulius Stoma rašo neturįs nei turto, nei piniginių lėšų ar vertybinių popierių, tik deklaruoja gavęs 83 tūkst. litų pajamų ir sumokėjęs 12,4 tūkst. litų pajamų mokesčio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0