aA
„Drąsos kelio“ vedlė Neringa Venckienė teigia, kad sėkmės rinkimuose atveju nenorėtų formuoti koalicijų su konservatoriais, Liberalų sąjūdžiu, socialdemokratais ir Darbo partija, tačiau neatsisakytų bendradarbiauti su partija „Tvarka ir teisingumas“ bei tautininkais.
N.Venckienė koalicijų neįsivaizduoja su TS-LKD, socdemais, liberalais ir DP, V.Mazuronis – su dabartiniais valdančiaisiais (balsavimas)
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Tuo tarpu „tvarkiečių“ lyderis Valentinas Mazuronis sako etikečių niekam neklijuojąs, bet su dabartiniais valdančiaisiais galėtų bendrauti tik šiems atsiprašius už, jo nuomone, klaidingus sprendimus.

Apie galimas koalicijas po rinkimų politikai diskutavo DELFI surengtuose debatuose „Kas geriau?“

Galimi bendražygiai „tvarkiečiai“ ir tautininkai

Paklausta apie bendradarbiavimą su konservatoriais, N. Venckienė teigė neįsivaizduojanti bendrakeleiviais partijos, kuri atsakinga už valstybės nuskurdinimą bei didžiulę valstybės skolą.

„Manau, kad ne. Manau, kad visa dabartinė politinė situacija, taip pat valstybės nuskurdinimas, 50 mlrd. valstybės skola – iš esmės konservatorių nuopelnas. Manau, su tokia dabartine politika mes tikrai negalime būti bendrakeleiviais“, - teigė N. Venckienė.

N. Venckienė teigė, kad „Drąsos kelio“ bendražygiais negalėtų būti ir Liberalų sąjūdis, Darbo partija bei socialdemokratai, o arčiausiai „Drąsos kelio“ propaguojamų vertybių, buvusios teisėjos nuomone, būtų „tvarkiečiai“ bei tautininkai. Tautininkai į rinkimus eina su dar trijų partijų koalicija „Už Lietuvą Lietuvoje“.

„Manau, kad nei konservatoriai, nei socialdemokratai, nei Liberalų sąjūdis, nei Darbo partija nėra mūsų bendražygiai. (...) Manau, kad „Tvarka ir teisingumas“ ir tautininkai arčiausiai mūsų bendrų idėjų“, - teigė N. Venckienė.

Paklausta, kodėl rinkosi kandidatuoti Naujamiečio rinkimų apygardoje, kur savo kandidatūrą kelerius rinkimus iš eilės kelia ir viena konservatorių lyderių Irena Degutienė, „Drąsos kelio“ vedlė teigė mananti, jog konservatoriai kalti dėl esamo valdžios nuopolio, be to, jai svarbūs emigrantų balsai.

„Daug motyvų lėmė, kodėl pasirinkau. Vienas iš jų, tai emigrantai. Antras motyvas, manau, kad dėl dabartinės valstybės degradacijos, dėl visiško valdžios nuopolio, dėl tokios valdžios kalti konservatoriai, dėl to aš pasirinkau I. Degutienę“, - teigė N. Venckienė.

V.Mazuronis etikečių neklijuoja, bet labiausiai nepatinka valdantieji

Apie galimas koalicijas paklaustas partijos „Tvarka ir teisingumas“ vicepirmininkas V. Mazuronis savo ruožtu sakė nė vienai partijai etikečių neklijuojąs, bet pridūrė, kad su dabartiniais valdančiaisiais galėtų bendradarbiauti tik tuomet, jeigu jie atsiprašytų už pridarytas bėdas.

„Mes, žinokite, iš tiesų niekam neklijuojame etikečių, bet iš tiesų būtų sunkiai suvokiamas darbas su dabartiniu metu esančiais valdančiojoje koalicijoje. Ne todėl, kad vienas ar kitas partijas matome kaip blogas ar geras, o todėl, kad paskutinius ketverius metus jų vykdytą politiką mes nuosekliai kritikavome ir, manau, teisingai kritikavome. Tai jeigu jie atsiprašytų Lietuvos žmonių, pakeistų pozicijas, pagrindines programines pozicijas, tai tikrai – neklijuojame niekam etikečių“, - sakė V. Mazuronis.

Pasiteiravus, kaip valdantieji turėtų atsiprašyti už viską, V. Mazuronis patikslino, kad atsiprašymo forma nėra svarbi.

„Kokia forma – ne taip svarbu, bet atsiprašyti reikėtų: ir tų, kurie išvaryti ar išvažiavę, ir tų, kurie čia skursta ir vargsta. Manau didele dalimi už visa atsakinga, kalta ta politika, kuri buvo vykdoma paskutiniaisiais metais. Su ta politika, tuo tęstinumu, kurį dabar deklaruoja Andrius Kubilius, neabejotinai negalime sutikti. Mes manome, kad reikia keisti iš esmės daugelį dalykų. Bet tai nereiškia, kad mes ant kažko pykstame su kažkuo nesutariame“, - aiškino „tvarkiečių“ atstovas.


Beje, V. Mazuronis, kuris buvo vienas iš nedaugelio Lietuvos politikų, sutikusių debatuoti su N. Venckiene, teigia nesuprantąs mūsų šalies partijų lyderių nuostatų, kad su vienais diskutuoti gerai, o su kitais – ne. Jis taip pat nesutiko su kiek anksčiau išsakyta liberalės Dalios Kuodytės nuomone, kad partija, adoruojanti galimai kelis žmones nužudžiusį N. Venckienės brolį Drąsių Kedį, atrodo makabriškai.

„Aš manau, kad pas mus bloga praktika – politikai sukuria stereotipus, kažkam kažkur priklijuoja, kažką kažkur sudėsto. Manau, blogas politikas, kuris bijo ar nenori su kuo nors šnekėtis. Su visais reikia šnekėtis“, - svarstė „tvarkietis“.

„Na, aš pasakysiu atvirai – nei jų programoje, nei mūsų diskusijoje tokių dalykų (D. Kedžio adoravimo – DELFI) nemačiau. Mes kalbame apie partiją, kuri kandidatuoja į Seimą ir kalbame, kaip bus keičiama valstybė“, - reziumavo V. Mazuronis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Parduodamos legendinės „Šilo kopos“ patalpos: šeimininkai sako grąžinę Merkinei karūną, o dabar – nauji planai (1)

Prieš septynerius metus Merkinėje duris atvėrė bistro „Šilo kopa“. Vadovaujamas mamos ir...

Tautietį gyręs santūriai, Messina atskleidė sekęs Sumnerį dar NBA (1)

Ettore Messina nespjauna į tikimybių teoriją, bet suskaičiuoti kiekvienos dėl paskutinės...

Lietuvoje – nė vienos neįgaliesiems prieinamos įstaigos: apie šias idėjas kalbama jau 30 metų, tačiau architektai numoja ranka

Ilgus metus Lietuvoje buvo kalbama apie aplinkos pritaikymą žmonėms su negalia. Pavyzdžiui, jei...

Į Lietuvą iš Nyderlandų atkeliaus oro gynybos sistemos „Patriot“ (2)

Nyderlandai šią vasarą į Lietuvą siųs „ Patriot “ oro gynybos sistemas. Tai savo „X“...

Meteorologai skelbia, kokių orų Europai tikėtis balandį

Balandžio mėnesį nemažoje Europos dalyje vyraus aukštesnė nei įprasta temperatūra ir tęsis...

Karas Ukrainoje. Per Rusijos ataką prieš Ukrainą Lenkija pakėlė į dangų savo karinius lėktuvus rusai atakavo svarbius infrastruktūros objektus Dnipropetrovsko srityje

Rusijos okupacinės pajėgos užpuolė Dnipropetrovsko sritį . Tai paskelbė Dnipropetrovsko OVA...

Saulės parkai įrenginėjami ten, kur mažiausiai tikimasi

Saulės energija per ateinančius kelis dešimtmečius turėtų dominuoti pasaulinėse elektros...

Kovo pabaigai – rekordinė šiluma: skaičiai privers išsižioti (4)

Naktį praslinkus atmosferos frontui, penktadienio dieną mūsų regione stiprės anticiklono gūbrys,...