aA
Laikinoji Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrelės globėja Neringa Venckienė įpareigota trečiadienį pristatyti mergaitę į policiją. Čia ji turėtų būti perduota mamai, kaip nusprendė Kėdainių rajono apylinkės teismas. Tiesa, kol kas neaišku, ar mergaitė norės važiuoti pas mamą.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Visais atvejais L. Stankūnaitės dukra, pasak globėjų, atsisakė vykti į pasimatymus su mama. Todėl mažai tikėtina, kad trečiadienio popietę pirmokė savo noru norės važiuoti į policiją.

„Lauksime ir žiūrėsime. Jei mergaitė norės važiuoti, mes neprieštarausime“, - DELFI teigė D. Kedžio teta Audronė Skučienė.

A. Skučienė taip pat patvirtino, kad antradienį mergaitė buvo nuvežta į Kauno klinikas, kur susitarta dėl susitikimo su gydytoju. Jis turėtų įvykti trečiadienį. Kaip DELFI aiškino A. Skučienė, gydytojo pažyma reikalinga norint mergaitei suteikti galimybę mokytis namuose.

Pirmadienį tokios pažymos vienoje iš Garliavos šeimos klinikų gauti nepavyko.

DELFI primena, kad dar praėjusių metų gruodžio 16-ąją Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė dukrą grąžinti L. Stankūnaitei. Tačiau iki numatyto termino – gruodžio 30-osios – sprendimas nebuvo įvykdytas. Buvo teigiama, kad mergaitė atsisako vykti pas mamą, o N. Venckienė nesiruošia prievarta mergaitės vežti motinai. Tačiau Kauno apygardos teismo teisėja nuolat pabrėžia, kad nedraudžia mergaitei matytis su mama – esą pati mergaitė to nenori.

Antstolė Sonata Vaicekauskienė, kuriai teko užduotis įvykdyti teismo sprendimą, yra teigusi, kad lauks N. Venckienės geros valios ir tikisi, kad ji gražiuoju mergaitę pristatys mamai. Atrodo, šis terminas jau baigėsi.

Tačiau S. Vaicekauskienė užtikrino, kad prievarta prieš mergaitę jokiu būdu nebus naudojama. Esą, ji gali būti panaudota tik prieš tuos asmenis, kurie trukdys įvykdyti teismo sprendimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Dėl Jurijaus Borisovo tvirtovės skubiai imamasi veiksmų: užsiminė apie diversijas ir slaptą amunicijos sandėlį (1)

Po Delfi tyrimo apie Jurijaus Borisovo tvirtovę Trakų rajone Seimo nariai ėmėsi aiškintis,...

VSD pranešėjo komisijos išvados įveikė antrą laiptelį: nuogąstauja, kad viskas pasibaigs liūdnai

Ketvirtadienį Seime įvyko Valstybės saugumo departamento (VSD) pranešėjo informaciją tyrusios...

Pajamų deklaravimui liko vos savaitė: atsakė į dažniausiai užduodamus klausimus

Valstybinė mokesčių inspekcija ( VMI ) primena, kad pajamas privalantiems deklaruoti gyventojams...