aA
Alytaus meras, socialdemokratas Jurgis Krasnickas atsidūrė labai nepavydėtinoje padėtyje.
Jurgis Krasnickas
Jurgis Krasnickas
© Z.Stankevičienės nuotr.

YouTube“ įkeltas garso įrašas, kuriame esą užfiksuotas labai margas J. Krasnicko pasisakymas – apie Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) ir planus „nu**zdinti“ vieną kitą milijoną. Mero partiečiai socdemai pripažįsta – balsas į J. Krasnicko tikrai panašus. Tiesa, pats meras kol kas nepasiekiamas nei žurnalistams, nei partiečiams.

Pokalbis vertas milijono

Įrašas, turbūt darytas išmaniuoju telefonu, jau kelia audrą socialiniuose tinkluose. Jeigu jame iš tiesų užfiksuoti Alytaus mero pasisakymai – J. Krasnickas įklimpo iki kaklo, bent jau reputacijos prasme.

„Jeigu aš būčiau premjeras, aš rūpinčiausi Lietuva. O dabar aš esu Alytaus meras, aš rūpinuosi Alytumi. Už tuos pinigus, kuriuos man šiai dienai moka savivaldybė ir kurių aš negaliu nu**zdinti“, - jau pokalbio pradžioje pasižymi, anot įrašą patalpinusio asmens, J. Krasnickas.

Asmuo, kurio kalbėjimo maniera ir balso tembras tikrai primena Alytaus merą, beria toliau – kaip jis yra po STT ir FNTT padidinamuoju stiklu. Ir toliau beria margus žodelius. „Jie tegul ieško, kur aš bandysiu nu**zdinti“, - teigia įrašo herojus.

Įraše užfiksuotas asmuo taip pat kalba apie „ch**ovus“ įstatymus, kuriuos apeinant pats ketinąs arba daug „nu**zdinti“, arba sėsti už grotų.

„Aš perpratau mechanizmus. Aš manau – arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent 4 milijonus – iš karto. Iš tos su**stos mero pozicijos. (...) Aš tau nuoširdžiai pasakysiu. Kiek aš galiu kr**tis už tą su**stą Lietuvą. Ir taip toliau. Tai suprask mane, kaip žmogų, teisingai. Aš linkęs sužaisti „va bank“. Kai nu**zdinsiu milijoną – minimum – tai, aš manau, nei STT taip... nes aš iš jų išsipirksiu“, - įsitikinęs siužeto herojus.

Iš „nu**zdinto“ milijono pusę jis žada atiduoti „tiems, kuriems priklauso“. Taip jis esą ketina išvengti atsakomybės.

G. Paluckas: balsas tikrai panašus

Su J. Krasnicku DELFI nepavyko susisiekti. Alytaus meras nepasiekiamas ir partiečiams.

Kaip DELFI teigė Lietuvos socialdemokratų partijos atsakingasis sekretorius ir kandidatas į Vilniaus merus Gintautas Paluckas, partija jau aiškinasi, ar įraše užfiksuotas asmuo – J. Krasnickas. Socdemas neslepia – ir balsas, ir kalbėsena panaši į Alytaus mero žodžius.

„Mėginame aiškintis. Mėginame susisiekti su mūsų meru, kad jis paaiškintų. Kad patvirtintų arba, pageidautina, paneigtų, kad toks pokalbis buvo ir buvo naudoti tokie išsireiškimai. (...) Balsas tai panašus“, - kalbėjo G. Paluckas.

Pasak jo, partija vertinimų daryti neskubės – bent jau kol bus gautas J. Krasnicko pasiaiškinimas dėl skandalą keliančio įrašo.

„Dabar yra jautrus rinkiminis laikotarpis. Įmanomos ir provokacijos“, - svarstė G. Paluckas.

Pateikiame pokalbio įrašą, tačiau įspėjame, kad jame apstu necenzūrinės leksikos.

Neigia įrašo autentiškumą

Alytaus miesto savivaldybės meras socialdemokratas J. Krasnickas neigia, kad internete išplatintas esą jo pokalbio įrašas apie pavogti planuojamus milijonus yra tikras.

Kaip šeštadienį pranešė Alytaus miesto savivaldybė, meras rengia kreipimasi teisėsaugos institucijoms, kad šios išsiaiškintų provokacija vadinamo įrašo rengėjus ir užsakovus.

„Nesu didelis šiuolaikinių technologijų specialistas, bet suprantu, kad labai norint, galima bet kurį balsą pakeisti ir kokią tik nori kalbą sumontuoti. Aš kreipsiuosi į teisėsaugos institucijas, kad nustatytų asmenis, kurių užsakymu tai padaryta. Tai purvina ir negarbinga rinkimų kova“, - pranešime cituojamas J.Krasnickas.

Premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, pirmadienį šis klausimas bus aptartas socialdemokratų partijos valdybos posėdyje.

„Žinot, aš labai trumpai su juo pakalbėjau, jis kalba apie tai, kad čia yra sumontuotas dalykas, bet mes pirmadienį renkame partijos valdybos posėdį, ir aišku pakeitėm (darbotvarkę – red.), kad ir jisai atvyktų, vis dėlto mes bandysim ištirt šitą atvejį“, – radijo stočiai „FM99“ komentavo šeštadienį Alytaus krepšinio šventėje lankęsis A.Butkevičius.

J.Krasnickas Alytaus mero pareigas eina nuo 2012 metų. Į šias pareigas jis kandidatuoja ir kovo 1 dieną vyksiančiuose tiesioginiuose merų rinkimuose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prof. Andrejus Spiridonovas. Kas mūsų laukia artimoje ateityje? Tai atrodys neįprasta ir pakeis daugelio žmonių gyvenimą (4)

Arakis – karščio ir smėlio persmelkta planeta tolimajame galaktikos kampe, aprašyta Franko...

Aukštas Elektrėnų policijos pareigūnas pratrūko: auklėdamas vairuotoją nesirinko žodžių (20)

DELFI skaitytojo atsiųstoje medžiagoje užfiksuotas automobilio vairuotojos ir elektriniu paspirtuku...

Kuo toliau – tuo blogiau: vėsią savaitę žada pakeisti dar šaltesnė

Šiandien, penktadienį, Lietuvos orus lems tolstančio ciklono pietvakarinis, šaltesnis pakraštys.

Ekspertas paaiškino, kaip elgtis ir kur slėptis išgirdus oro sirenas: kelias taisykles būtina žinoti kiekvienam (7)

„Suprantu, kad taikos metu psichologiškai sudėtinga ruoštis karui, kurio galbūt net nebus. Karas...

Vidurinio ir seno amžiaus vyrai užvaldo rinką: juos jaunos merginos, moterys ir net vyrai nori išsinuomoti

Santykiai su šeima gali būti iš tiesų painus ir sudėtingas dalykas, dažnai – nebūtinai...

Mokslininkė Plikusienė apie mūsų ateities vaistus: kai kurie gyvūnai gamina žmonijai svarbius ginklus prieš virusus

Gegužės 30–31 d., vykstant didžiausiai inovacijų ir progreso konferencijai Baltijos šalyse „...

Apgynė Lekavičių: jis nėra „Žalgirio“ bėda

Šalies čempionas Kauno „Žalgiris“ patyrė retą, bet nebe pirmą nesėkmę LKL reguliariajame...

Naujausioje fotosesijoje Italijoje – užburiantis Karolinos Toleikytės grožis (3)

Dizainerės Rūtos Mackevičiūtės , kuriančios mados prekės ženklui „Coocoomos“, nauja 2024...