aA
Klausimas

Išgėriau pirmą pakuotę Logest ir turėjau itin nemalonių padarinių, kaip pvz: pienligė arba makšties grybelis, išsausėjimas ir be galo didelis kraujavimas bei tepliojimas visas 24 dienas. Kol 24 prasidėjo taip vadinamos mėnesinės.

Vietinė gydytoja pasakė griežtai nutraukt Logest vartojimą, nes ir anksčiau mano ciklas būdavo 20-23 dienos, gana trumpas, o pačios mėnesinės tęsdavosi 7 dienas bei būdavo gausios.

Dar man ciklą trikdo cista, esanti kiaušidėje, o prie viso to geriu hormonines tabletes Tirocsin nuo skydliaukės (ji pas mane sulėtėjusi).

Gydytoja patarė po 7 dienų pertraukos pradėt gert DIANE 35, nes jos turėtų tikti. Ką man daryti? Pradėti gerti DIANE 35 ar kokius kitus kontraceptikus?

Lauksiu atsakymo.
Dėkoju
Su pagarba
E. 23m

Atsakymas

Tai, kad Jūsų ciklas yra trumpas, o mėnesinės ilgos ir gausios, tikrai nėra kontraindikacija geriamųjų kontraceptikų vartojimui. Atvirkščiai, vartojant kontraceptikus, mėnesinės bus reguliarios ir kartosis kas 28 dienas. Taip pat dėl kontraceptikų poveikio mėnesinės tampa trumpesnės ir mažesnės. Geriamieji kontraceptikai taip pat gali būti skiriami kiaušidžių cistų profilaktikai. Nėra kontraindikacijų kartu vartoti skydliaukės hormonus ir geriamuosius kontraceptikus.

Yra teorinių prielaidų, kad kontraceptikuose esantys estrogenai gali skatinti baltymo, surišančio skydliaukės hormonus, gamybą organizme, todėl gali šiek tiek mažėti pastarųjų poveikis. Kaip minėjau, tai daugiau teorines prielaidos, tačiau reikėtų rinktis kontraceptikus su mažesne estrogenų doze, pasikonsultuoti su endokrinologu ir, jei reikia, koreguoti Tiroksino dozę arba rinktis kitą kontracepcijos metodą. Jeigu jums netiko Logest, kuriame yra gestodeno, rekomenduočiau pakeisti jį preparatu su desogestreliu.

Kadangi vartojant preparatą su 20mkg estrogeno buvo tepimai visą ciklą, rekomenduočiau preparatą su 30 mkg estrogeno. Kontraceptikas su 30mkg estrogeno ir desogestreliu būtų Marvelon Diane-35, tai preparatas skirtas ne kontracepcijai, o sunkios hiperandrogenijos (kai moters organizme yra per daug vyriškų hormonų ar per didelis jautrumas jiems) gydymui. Jame yra 35 mkg estrogeno. Taigi Diane-35 Jums tikrai netinka.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Žemaitaitis planuoja trauktis iš Seimo KT: Žemaitaitis sulaužė Seimo nario priesaiką, papildyta (55)

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis antisemitiniais pareiškimais sulaužė Seimo nario priesaiką ir...

Dvigubų dublių mašina NBA, bet ne FIBA orbitoje: ar tikrai rinktinės žaidimas turėtų suktis aplink Sabonį?

Fenomenaliai šį sezoną NBA arenose žaidęs ir kelis šio amžiaus rekordus į šipulius...

Kovos su ruse atsisakiusi Lietuvos boksininkė nepanoro ir dalintis pakyla: pasakiau „ne“ ir šventa (9)

Ana Starovoitova ketvirtadienį iš Belgrado (Serbija) parsivežtą Europos čempionato bronzos...

KTU profesorius: Žemės gelmėse ties Lietuva slypi milžiniškas energijos šaltinis (2)

Žemės gelmėse slypi neišnaudotas potencialas, kurį galima paversti energijos šaltiniu. Tai...

Lukašenka pažėrė naujų grasinimų (3)

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka pabrėžė naikinančio branduolinio karo pavojų,...