aA
Kaip pranešė Japonijos žiniasklaida, šios šalies parduotuvėse pasirodė gana įdomūs „Advanced Micro Devices“ procesorių modeliai. Jie neįprasti tuo, kad tai iš tiesų yra mobilieji „Athlon“ lustai, tačiau skirti stalo kompiuteriams.
"Athlon MP" procesorius
Šiuo metu prekiaujama vienu šių procesorių modeliu – „Athlon XP 1500+“, palaikančiu technologiją „Cool`n`Quiet“, kuri, priklausomai nuo apkrovimo, dinamiškai keičia lusto taktinį dažnį.

Kaip jau minėta, „Athlon XP Cool`n`Quiet“ – lustai, skirti nešiojamiems kompiuteriams, ir veikia gerokai lėčiau nei įprasta, stalo kompiuteriams skirta „Athlon XP 1500+“ „krosnelė“. Taip yra dėl keletos priežasčių: visų pirma, sumažintas realus procesoriaus taktinis dažnis (nuo 1,33 GHz iki 1,3 GHz), o taip pat, sumažintas sisteminės magistralės dažnis (nuo įprasto 266 MHz iki 200 MHz). Žinoma, šis procesorius turi ir savų privalumų: gerokai sumažintas energijos suvartojimas, palaikoma procesoriaus maitinimo valdymo programa „PowerNow!“.

Taigi, naujieji lustai skirti tiems, kas nenaudoja AMD procesoriaus vietoje viryklės ir nenori gąsdinti naminių gyvūnų triukšmingu ventiliatoriaus „Volcano 7+“, besisukančio daugiau nei 6 tūkst. kartų per minutę greičiu, ošimu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0