aA
Praėjo lygiai penki mėnesiai po to, kai Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė, kad Laimutės Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio dukra turi augti su mama. Tačiau per šį laiką niekas nepasikeitė – pirmokė ir toliau auga laikinosios globėjos Neringos Venckienės namuose Garliavoje.
L.Stankūnaitės advokatas: gerai pasiruošta nieko nedaryti
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Priešingose barikadų pusėse tvyro skirtingos nuotaikos – Klonio gatvės žmonės ruošiasi mergaitės paėmimui, o L. Stankūnaitės advokatas tikina, kad bent šią savaitę jokių veiksmų nebus.

Žingsnis atgal

Baigėsi ir dar vienas eilinis terminas, kuomet mergaitė turėjo būti paimta iš Klonio gatvės – neoficialiai kalbėta, kad L. Stankūnaitės dukra turi būti paimta iki trečiadienio, tačiau šios kalbos realybe nevirto.

Praėjusią savaitę vyko Kauno policijos pareigūnų mokymai, kaip elgtis mergaitės perėmimo metu, o antstolė Sonata Vaicekauskienė tvirtino, kad visos atsakingos tarnybos yra pasiruošusios perdavimui.

Tačiau atrodo, kad šią savaitę vėl žengtas žingsnis atgal.

„Pasiruošę nieko nedaryti, aš taip suprantu“, - DELFI sakė L. Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas.

Kritikos strėlės politikams ir Vaiko teisių apsaugai

Advokatas kritiką žeria politikams, kurie nuolat, o ypatingai artėjant Seimo rinkimams, nevengia pareikšti nuomonės apie Garliavos įvykius. Kai kurie politikai jau tapo ir gana dažnais svečiais Klonio gatvėje.

„Aš manau, kad tai yra pagrindinė priežastis, dėl ko taip užsitęsė teismo sprendimo vykdymas. Skaičiau vakar straipsnį, kad juokiasi užsienio šalių specialiosios pajėgos, kaip pas mus tokie sprendimai vykdomi, kaip ruošiamasi tokioms operacijoms“, - teigė G. Černiauskas.

L. Stankūnaitės gynėjas taip pat įsitikinęs, kad netinkamai savo darbą atlieka ir Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

„Įstatyme numatyta, kad Vaiko teisių apsaugos specialistės paima vaiką ir perduoda mamai. O šio paėmimo, fizinio paėmimo jos stengiasi išvengti ir sudaro kliūtį, kaip tą padaryti (...). Taip pat labai yra išgąsdinęs fizinis kontaktas su vaiku po valstybės vadovų pareiškimo, kad fizinė prievarta prieš vaiką negali būti naudojama. Ir neaišku, ką jie turėjo mintį ir kaip tai gali būti traktuojama, jeigu bus prisiliesta prie vaiko. Ar prisilietimas prie vaiko, paėmimas, pakėlimas, nešimas gali būti vadinama prievarta, jei vaikas to nenorėjo? Ar tai - ne prievarta? Visi šie dalykai turi būti vėlgi iš naujo įvertinti, pasverti ir niekas nenori atsidurti teisiamųjų suole vien už tai, kad nebeaišku, teisingai ar neteisingai vienoje ar kitoje situacijoje pasielgė“, - DELFI sakė G. Černiauskas.

Aplankė paskutinį kartą?

Tuo tarpu Garliavoje, Klonio gatvėje tvyro kiek kitokios nuotaikos.

Vaiko teisių apsaugos specialistės trečiadienį Kedžių namuose aplankė aštuonmetę mergaitę, su kuria praleido apie valandą.

Po susitikimo D. Kedžio teta Audronė Skučienė teigė iš specialisčių supratusi, kad tai buvo paskutinis jų apsilankymas Garliavoje iki mergaitės perdavimo.

Specialistės pažadėjo, kad suteiks paramą mergaitei, kai ji bus perduota mamai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sedekerskis ir „Baskonia“ pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą

Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio...

Pavasaris liko tik prisiminimuose: naktimis 6 laipsniai šalčio, dienomis – šlapdriba

Artimiausią parą Lietuvos orus lems ciklonai, tad sulauksime ir kartu su jais slenkančių kritulių...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...